torsdag den 6. oktober 2011

Marrokansk appelsinsalat

Foto: Sara B. Clausen


Let og lækker frisk salat, som smager rigtig godt.

6 modne appelsiner
8 dadler, skåret i strimler.
1 dl. smuttede mandler i splinter.
Orangeblomstvand ( fås i de fleste etniske butikker eller apoteket)
mynteblade.
stødt kanel.

Skræl Appelsiner og fjern den hvide hinde helt samt skær i skiver. Jeg synes det er lettest at skære en lille smule af skrællen i bunden, så appelsinen står godt på skærebrættet og herefter med en skarp kniv skære skæl og hinde af i én bevægelser ned mod brættet. Placer skiverne på et flot fladt fad i et lag.fordel mandler og dadelstrimler over og stænk med orangeblomstvand. Drys med lidt kanel og mynteblade og server.



Foto: Sara B. Clausen

1 kommentar:

  1. En superdelikat og enkel dessert, som er enkel at tilberede, men liflig efter fx fyldige hovedretter, som fx oksestege, Bøf stroganoff, coq au vin.
    Mor Lene

    SvarSlet