fredag den 7. oktober 2011

Mandel & Chokolade biscotti


Foto: Sara B. Clausen

De Italienske Biscotti har altid været en af mine yndlingssmåkager. Biscotti betyder dobbeltbagt på italiensk. Man kan lave alverdens varianter men mandel versionen (Cantucci biscotti di Prato) er altid gode. I denne opskrift er der også lidt mørk chokolade. De er supernemme at lave og smager så godt! Også velegnet til en lille værtindegave i et fint lille glas eller cellofan pose med sløjfe på.

Ingredienser ca. 40 stk.

250 g. hvedemel
225 g. sukker 
2 stk. æg (str. L)
1 stk. æggeblomme
100 g. hele mandler
80 g. mørk chokolade
½ tsk. Bagepulver
1 tsk. vaniljepulver (usødet)
Mel, sukker og bagepulver blandes. De resterende ingredienser blandes i og dejen æltes sammen, med hænderne, til en ensartet dej.
Dejen formes til  2 stk. ca. 20 cm. lange, "flade" pølser. Brug eventuelt en anelse mel til at rulle i. Bages på bagepapir ved 175 grader i 20 minutter.
De nu halvbagte flade dej pølser, tages ud af ovnen og afkøles let, inden de skæres i ca. 1 cm. tykke skiver.

Skiverne bages igen på bagepapir yderligere 10 minutter. Afkøles  helt på bagerist.

Opbevares i lufttæt beholder.

Foto: Sara B. Clausen




Ingen kommentarer:

Send en kommentar