torsdag den 6. oktober 2011

Marokkanske frikadeller med fladbrød.

Foto: Sara B. Clausen


Denne ret, har jeg lavet gennem mange år, men havde egentlig glemt den for en tid. Nu stødte jeg på den igen og synes den fortjener at komme på bordet. Skøn ret, som er nem at lave. Marokansk mad er herligt krydret og indeholder ofte kanel, som jeg elsker i mad. Kanel er i øvrigt godt for blodsukkerbalancen og skulle have mange andre medicinske kvaliteter bl.a også bakteriedræbende, men undersøgelser viser også, at det i overdrevne mængder, kan være leverskadende- så man skal altså ikke spise uanede mængder af det dagligt. Gode salater der kan ledsage retten findes også på bloggen.

OBS:
Nederst i opskriften finder du også et tip til hurtige marokkanske fladbrød.

Ingredienser.

200 g. runde ris
500 g, hakket lammekød eller oksekød (evt. blandet)
1 tsk stødt kanel
1 tsk stødt paprika
1 tsk stødt koriander
smør eller lidt olie til stegning
2 store løg, finthakkede.
1/4 tsk stødt safran
peber fra kværn
½ liter vand eller bouillon
1 dl. bredbladet persille, hakket.
2 spsk. citronsaft

Til fladbrød:
3 flækkede pitabrød, æggehvide og spidskommen.

Med en gaffel, blandes ris og kød, tilsæt kanel, paprika og koriander og form farsen til ca. 20 kugler. Smelt smør eller kom olie på en dyb sauterpanden og brun frikadellerne på alle sider en pandefuld af gangen. Når de alle er brunede tilsættes løg, safran og peber. ( hvis du har brugt morter til safrantråde, så tilsæt evt. lidt vand og stød morteren rundt for at få det sidste safran med og hæld i retten.) Vand eller bouillon tilsættes og retten simrer under låg ved svag varme i ca. 40 min. Tilsæt persille og citronsaft og lad simre nogle minutter mere. Server med salat og brød.

Hvis man ikke lige magter også selv at bage marokkanske fladbrød til retten, er en nem genvej at flække 3 pitabrød, pensle med æggehvide og drysse med lidt spidskommen og derefter bage dem sprøde i ovnen ved 200 grader. ca. 10-15 min.

Foto: Sara B. Clausen       


Foto: Sara B. Clausen

Ingen kommentarer:

Send en kommentar