mandag den 17. oktober 2011

Laks med sesam og sprøde grøntsager


Foto: Sara B. Clausen

En lille lakseopskrift, fra eget hoved, som vi fik i går. Den blev rigtig vellykket og grøntsagerne blev dejligt sprøde og lækre i den cremede sauce.


Ingredienser 4. pers:

4 Laksesteaks (m. skind)
2 spsk.Sesamfrø
2. spsk. honning
1 spsk. sennep
1 spsk. citron
salt og peber

En stor rød peberfrugt
En gul peberfrugt
En bakke brune champignon
Et bundt forårsløg
Friske sukkerærter
2 fed hvidløg
En rød chili
2 skalotteløg
3 tsk. A. Vogels urtebouillon
2 dl. Fuldkornsbulgur
4 dl. vand.
1 Cremefine 6 % fløde

Rens grøntsager og skær peberfrugter i lidt rustikke stykker. skær forårsløg i ca. 2 cm stykker på skrå. Skær champignoner i kvarte, halver sukkerærter med et skråt snit.

Hak chili, 1 fed hvidløg og skalotteløg og svits det i lidt olie i en gryde. tilsæt bulgur og rør rundt, tilsæt herefter 4 dl. vand og 1 stor tsk. urtebouillon lidt salt. Lad simre ved svag varme under låg. Lad dem gerne stå at række lidt på eftervarmen den sidste tid.

Svits i en wok el. sauterpande champignon i lidt olie, når de er brunet lidt tilsættes de øvrige grøntsager og vendes rundt på panden ca. 2 min. Herefter tilsættes cremefine og urtebouillon samt et presset eller finthakket fed hvidløg smag til med salt og peber. Lad det simre lidt men ikke længere en at grøntsagerne er sprøde og lækre.

Rør en marinade af honning, sennep citronsaft og salt &peber og fordel det over laksen, som er i et olieret fad med skindsiden ned af. Drys sesamfrø over. Steg i ovnen ved. 200 grade ca. 10 min og lad den herefter lige stå ca. 5 min og trække lidt.

Arranger bulgur, laks og grøntsager på tallerknen og server med lidt citronskiver til fisken.

Velbekomme.

Foto: Sara B. Clausen


1 kommentar:

  1. Jeg må tilkendegive, at det er den bedste måde jeg har smagt laks på med middelsprøde grøntsager,som smagte perfekt. Fuldkorns bulgur med chili og hvidløg mættede godt og havde samtidig meget mere smag end "normale" bulgur. Resterne blev spist i dag og smagte stadig godt, selv efter en opvarmning.

    SvarSlet