Tiramisu betyder oversat fra Italiensk noget i retning af "træk mig op"- måske fordi ens humør kun kan bliver trukket op, når man nyder den?
Jeg har ofte lavet denne dessert til fester og skal altid ud med opskriften bagefter.Klart en af mine yndlingsdesserter. Langt fra sund- men syndigt lækker!
Ingredienser:
2 bøtter mascarpone (skal tages ud af køleskab 1-2 timer før brug)
6 pasteuriserede æggeblommer
150 g.flormelis
1 tsk vanillie
1/4 l.piskeflløde
3 pasteuriserede æggehvider.
Lady fingers (savoiardi kiks)
stærk kaffe
Marsala
2.spk. sukker
usødet kakao
Tilberedning:
Æggeblommerne piskes med flormelis og vanillie til en æggesnaps og blandes/ vendes blidt i Mascarponen med en dejskraber.
Piskefløden piskes og æggehviderne piskes ligeledes stive i en anden skål. Flødeskum og hvider vendes herefter blidt i ostecremen.
ca. 2 dl. kaffe blandes med sukker og 1 dl Marsala og kiksene dyppes hurtigt i disse så de lige suger væden. Lægges derefter i et lag, i enten et stort fad eller portionsanrettes i glas. Herefter et lag Mascarponecreme. Nyt lag af kiks dyppes, mascarponecreme og så fremdeles.
Der sluttes, med et lag Mascarponecreme. Dækkes til med film og står gerne natten over i køleskab. Inden servering drysses med Sigtet Kakao.
Evt. kan man rive mørk chokolade over, det ser også fint ud.
Mums!!
Jeg er passioneret madnørd og elsker at lave alverdens mad og bage brød og kager. Det er mad med stor kærlighed og glæde- men også med fokus på sundhed og udnyttelse af de ingredienser jeg har. Siden 2019 i tiltagende grad vegetariske opskrifter,da jeg selv spiser primært vegetarisk. Men der findes fortsat mange opskrifter på bloggen med kød. Jeg bruger timevis i køkkenet og nyder at afprøve opskrifter og få nye smagsindtryk. Håber også du kan finde inspiration her på siden!
tirsdag den 13. september 2011
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Og din familie sætter sig altid til bordet hos dig med søde forventninger om herlige retter med stor smagfylde såvel som indbydende æstetisk arrangement!
SvarSletUhmmmm!!!!
Tak for spørgsmålet kan godt se at jeg lige skal have skrevet det ind. Bland det i mascarpone cremen. God fornøjelse. Kh Sara
SvarSletHvis den laves i portions glas hvor mange rækker denne opskrift så til.
SvarSletHej Eli, det kommer nok lidt an på størrelsen af glassene men 12 vil jeg tro :-) du skal nok regne med to pakker savoardi kiks, heller lidt til overs end at mangle når man lægger dem sammen. Kh Sara
Slet