fredag den 23. september 2011

Speltpizza med parmaskinke og babyleaves.

Foto: Sara B. Clausen


Aftensmaden i dag. Der blev 4 mellemstore pizzaer med dejlig sprød bund- Fredag er tit hjemmelavet pizza dag her hos os :-)

Dej: 
25. mg. gær
3 dl. vand
3/4 tsk salt
200 g. Grahamsspeltmel eller almindelig grahamsmel
300 g. Hvedemel

Tomatsauce:
Et finthakket lille løg.
1 dåse flåede tomater eller passato.
1 fed hvidløg
2 tsk. Oregano
3/4 tsk salt
½ tsk. sukker

Fyld:
ca. 1½ frisk mozzarella
150 g.Parmaskinke eller lignende
Babyleaves eller baby spinat
lidt tørret oregano til at drysse over


Dej: Udrør gæren i det lunkne vand. tilsæt salt og mel og ælt dejen sammen. Lad hæve en time eller i køleskab ti timer, hvis du er i god tid- tages i så fald ud en time før den skal bruges. Lav 4 kugler af dejen og rul tyndt ud. Læg pizzadejen på bagepapir som trækkes over på pladen når de skal bages.(pladen skal være varmet i ovnen, så bliver de mere sprøde.

Ingredienser til saucen bladens sammen i en gryde og simrer i 10-15 min, til det tykner lidt. Stilles til side og køler lidt.

Fordel tomatsaucen på bunden, husk at lade ca. 1,5 cm være tom yderst på dejcirklen. og skær mozzarellaosten i tynde skiver som fordeles på de 4 bunde. drys med lidt oregano. Bag i ca. 20 min. Varmluft med mest varme fra bunden hvis du har den funktion.

Lad pizzaerne køle et øjeblik og fordel herefter skinken og babyleaves på .Server- gerne med en god salat til.

2 kommentarer:

  1. Mums de pizzaer ser gode ud!

    Pizza som jeg kan lide det - ikke for meget fyld = sprød pizza :D

    SvarSlet
  2. Mange Tak - jeg er helt enig :-)simple but good, man skal passe meget på ikke at dynge på ( hvad mange ellers gør).
    Kh Sara

    SvarSlet