søndag den 25. september 2011

Blomkålssalat med tranebær og æble.

Foto: Sara B. Clausen
Opfandt denne salat i går som ledsager til vores oksefillet og hasselbagte kartofler og synes selv den blev rigtig vellykket. Så hermed opskriften. Jeg synes egentlig at den vil kunne passe til mange retter og ville ret sikkert også være god serveret til vildt, And m.m.
Helt sikkert ikke sidste gang jeg laver den :)

Ingredienser:

Et fint blomkålshoved
2 æbler
3-4 Forårsløg
En stor håndfuld mandler
En stor håndfuld tørrede tranebær.


Dressing:
2 dl. cremefraiche 9%
saften fra 1 citron
1 spk. Sukker
salt og friskværnet peber

Skær/pluk blomkålen i meget fine små buketter. Skær æbler i fine tern. Rens og skær forårsløg i tynde skiver.Bland det hele sammen i et fad eller skål og tilsæt tørrede tranebær. Rist mandlerne på en tør pande og hak dem groft. Bland halvdelen i og gem resten til at drysse over.
Bland dressingen sammen og smag til med salt og peber. Vend den godt rundt i salaten og drys de sidste mandler over.
Jeg havde desværre kun mit mobilkamera med til at fotografere men håber billederne alligevel give en idé om hvordan salaten tager sig ud.


Foto: Sara B. Clausen


Velbekomme

Ingen kommentarer:

Send en kommentar