onsdag den 21. september 2011

Marokkansk kylling


Har her til aften lavet denne ret. Jeg elsker krydret mad og synes kanel, chili og stjerneanis dufter og smager fantastisk . Min yngste søn kom i går hjem med friskpresset æblemost fra klubben, herligt når man så kan bruge det i en ret. Hvis du får lyst til at prøve finder du opskriften herunder.



Foto: Sara B. Clausen

 Ingredienser:

1 hel kylling ca.1500 g.
16 abrikoser, halverede.
3 små løg
2 kanelstænger, brækket i 4 dele.
3 stjerneanis
8 hele kardemommekapsler.
2 røde chilier uden kerner.
salt og peber
1,5 dl Æblejuice
Olivenolie- evt. chiliolie.

Parter kyllingen i 8 dele. Skær løgene i både. Hak chilierne fint. Vend kyllingen i lidt  olie  i en bradepande og krydder kyllingen med  salt og peber. placer alle ingredienser i det ovnfaste fad rundt om kyllingen og hæld æblejuice over. Steg i ovnen i ca.1 time ved 180 grader. Dryp kyllingen ind i mellem med væden fra fadet.Skru evt lidt op til sidst, hvis skindet ikke er sprødt nok. Server med ris og fladbrød samt en god salat. Sovsen kan sigtes ned i en gryde og jævnes en smule med maizena og serveres dertil. husk at sige at der er hele krydderier i, hvis du ikke fjerner dem. Det kan godt være lidt intenst at tygge på en hel kardemomme kapsel ;-)

Velbekomme!

2 kommentarer:

  1. Tak for en vidunderlig opskrift! Er du gal den smagte godt :) Og ja det er et godt tip, at man lige skal fortælle, at der er hele krydderier i :) Må lige anbefale den til min omgangskreds!
    God søndag

    SvarSlet
    Svar
    1. Mange tak Troels, er også selv ret pjattet med den ret :) Dejligt med lidt feed back. God søndag til dig også. Kh Sara

      Slet