Alle børn elsker jo næsten spaghetti med kødsovs og børnevenlige retter hører bestemt hjemme i vores familie- men det skal altså laves så voksne også synes der er noget ved det. Der er kæmpe forskel på en dansk version af pasta med kødsovs og så den Italienske ragú som der er kælet for, gode råvarer og lang tids simren i køkkenet mens duften spreder sig.
Du skal bruge:
( 6 personer)
500 g. magert oksekød
300 g. magert svinekød
100 g. røget bacon i tern
2 store gulerødder
2 løg
2 stilke bladselleri
3 fed hvidløg, finthakket
1 rød chili u. kerner, finthakket
2 lauerbærblade
1 spk.Timian
1 spk. Rosmarin
1 spk.Oregano
salt og Peber
1,5 dl. rødvin
1 dåse Flåede tomater
3 spk. tomatkoncentrat
Løg, hvidløg, bladselleri, chili og gulerødder skæres i fine tern. og steges i lidt olie. tages op og lægges til side. Herefter brunes bacon sammen med det hakkede kød og laurbærblade, timian, rosmarin, oregano og friskkværnet peber. Når kødet er brunet hældes rødvinen ved og retten koger et øjeblik før grøntsager tilsættes og de flåede tomater og tomatkoncentrat hældes derefter ved. Lad sovsen simre længe gerne flere timer og mindst en time.
Jeg er passioneret madnørd og elsker at lave alverdens mad og bage brød og kager. Det er mad med stor kærlighed og glæde- men også med fokus på sundhed og udnyttelse af de ingredienser jeg har. Siden 2019 i tiltagende grad vegetariske opskrifter,da jeg selv spiser primært vegetarisk. Men der findes fortsat mange opskrifter på bloggen med kød. Jeg bruger timevis i køkkenet og nyder at afprøve opskrifter og få nye smagsindtryk. Håber også du kan finde inspiration her på siden!
onsdag den 21. september 2011
Ragú alla bolognese - som mamma laver den :-)
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar