søndag den 18. september 2011

Kyllingfillet i vinsovs.

Har netop afprøvet denne opskrift og ret begejstret. Sovsen bliver super lækker og skalotteløgene, får den dejligste sødme ved tilberedningen, som virkelig klæder retten.


(Til 4 personer)

250 g, skalotteløg
250 g. champignoner.
smør
4 kyllingefilleter
4 kviste frisk timian
Salt/peber
Bacon ( ca. 6 skiver - de hele stykker man selv skærer smager bedst)


Til sovsen:

 2 skiver bacon
1 stort løg
2 fed hvidløg
2 dl. rødvin
1 dl. hønsefond
2 spk.tomatkoncentrat
2 spk. kinesisk soja
2-3 kviste frisk timian
ca. 1 stor spk. maizena

1.sovs:
skær baconskiver og løg i små tern og steg i en lille kasserolle ved middel varme  i nogle minutter. Pres hvidløgene over og rør rundt.
Tilsæt rødvin, hønsefond, tomatkoncentrat,soja og frisk timian. Lad simre under låg ved svag varme i 30 min. Herefter sigtes sovsen ned i en ren kasserolle og stilles til side.

2. kylling:
Sæt ovnen på 125 grader. Skræl skalotteløgene og steg dem på en pande i lidt smør i 5-6 minutter. Ryst panden regelmæssigt. Hæld dem over i et ildfast fad.Rens og skær champignon i kvarte og steg dem på panden i lidt smør til de har fået lidt farve,tilsæt lidt salt og læg også disse i det ildfaste fad.
Lav et lille indstik i hver kyllingefillet og stik en kvist frisk timian herind. krydder med salt og peber. Brun i smør på begge sider til kyllingen har en fin farve og læg den i ildfast fad.. Stil fadet midt i ovnen og lad stå ca. 25 min.

Tilbered imens sovsen som skal jævnes lidt og hvad du ellers ønsker af tilbehør, fine små kartofler eller som jeg gjorde små kartoffelbåde.
steg 4 skiver bacon. Anret til sidst retten med champignon og skalotteløg rundt om kyllingen, sovs over og lidt frisk timian. Placer en skive bacon op af kyllingen ( det har jeg glemt på billedet :-)Tilbehør ved siden af.

Jeg lavede en Fenikkel/ æblesalat med vindruer til som smagte godt sammen med retten.Opskriften findes også her på Bloggen.
Ingen kommentarer:

Send en kommentar