torsdag den 29. september 2011

Kanelsnurrer á la Meyer.
Foto: Sara B. Clausen


 Åhhh, de her er vanedannende - de smager mildest talt urimelig godt. Indrømmet at jeg har en stor forkærlighed for kanel. Opskriften er fra "Meyers bageri" og den  er bare super!
Der skal æltes i rigtig lang tid (og det er vigtigt at overholde, for at resultatet bliver så godt)- jeg savnede i den grad den Kitchen aid køkkenmaskine, som jeg drømmer om. Jeg brugte dejkroge på min oldsag af en elpisker og den imponerede mig ved at holde til det!
Meyer skriver han får 16 kanelsnurrer ud af sin opskrift, så synes jeg han må lave dem meget store- jeg fik 28 stk. og de var pænt store.

Igredienser:
5 dl kold sødmælk
50 g. gær
1 stort æg
1000 g. hvedemel
150 g. sukker
15 g.havsalt
12 g. stødt kardemomme
150 g. smør

Fyld.

125 g. blødt smør
125 g.  sukker
2 spsk.stødt  kanel

Hæld mælken i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt æg, hvedemel, sukker, salt og kardemomme. Ælt dejen til den er helt glat og smidig og slipper skålens sider. Ca. 20 min. (Røremaskine på medium hastighed). Skær smørret i små terninger og tilsæt det lidt efter lidt mens dejen æltes videre i endnu 20 min. Herefter hviler den i 1½ time med klæde over.

Vend dejen ud på et meldrysset bord og rul den ud til til et rektangel der er 40 cm bredt og 50 cm langt.Smør smørret ud på  dejen og strø sukker og kanel over, gnid det ind i smørret med hænderne, så det er jævnt fordelt.

Fold en trediedel af dejen ind mod midten og fold den anden del over så der nu er tre lag. Rul dejen lidt forsigtigt ud så remoncen ikke presses ud. den skal være 30 cm bred og 50 til 60 cm lang. Skær den herefter ud i 16 strimler som "snurres" rundt ved at vride den mod modsat fra hver ende. Sno dejstrimlen to gange rundet om   gange rundt om den anden hånds pege og langefinger. Træk snippen ind i bollen og "lås den". Sæt kanelsnurren på en plade med bagepapir  med snoningerne opad.  Lad efterhæve til dobbelt størrelse. ca. 2 timer. pensles med æg og drysses med lidt sukker.

Bag i ovnen ved 200 grader i 12 - 14 min.

du kan se i linket her, hvordan man snor bollen, det er næsten lettere end at læse sig til det :-) :

http://www.youtube.com/watch?v=kfukCv9F368


Foto: Sara B. Clausen10 kommentarer:

 1. Hvis du havde haft en KitchenAid og kørt den portion, så ville den have lignet min fra i går, da jeg bagte brød med ca. 800-900 g mel - da dejen samler sig omkring krogen, vil det køre op i fjederen og endnu højere op. Det er så irriterende, og man skal vente med at fjerne dejsvineriet, indtil det er tørt; så kan det børstes af og maskinen rengøres. Der findes ét andet produkt med en større motor og større "mel-kapacitet". Den ville jeg vælge i dag og blæse højt og flot på, at den ikke er så flot og ikke findes i flere farver! Motoren er stærk nok, men kapaciteten er for lille.

  Den blå KitchenAid

  SvarSlet
  Svar
  1. Ok, kan godt høre at det kan skabe visse problemer med store mængder- lyder besværligt! Noget konkret bud på hvilken anden maskine? Hvad hedder den du omtaler? Tak din kommentar.

   Slet
 2. Mmm! Jeg skal til eksamen i morgen og som bekendt er overspringshandlinger velkomne under eksamenslæsning - Jeg tror straks jeg vil handle ind og så håbe på, at min Kitchen Aïd og jeg kan finde ud af det sammen, også uden dej i fjedre og maskineri..

  SvarSlet
  Svar
  1. Hejsa og tak for din kommentar. Det er en meget stor portion, så med mindre man vil dele ud eller komme lidt i fryseren, kan man sagtens vælge at halvere- så er der nok ikke så stor risiko for at få problemer med fjedre m.m. :-) De smager i hver fald helt fantastisk- kunne godt selv tænke mig en lige nu. Pøj pøj med eksamen.
   Kh Sara

   Slet
 3. min kenwood klarede den dej uden problemer :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Godt at høre- har også selv fået sådan en Kenwood nu :-)

   Slet
 4. Hvis jeg fryser kanelsnurrer, skal de så tøes inden de bages eller direkte i ovn?
  Og skøn opskrift!

  SvarSlet
 5. Hejsa, tak for dit spørgsmål- jeg har ikke selv prøvet at fryse dejen ubagt på den måde - kun at fryse de bagte ned, så jeg kan ikke svare med sikkerhed på dit spørgsmål. Hvis jeg selv skulle gøre forsøget ville jeg nok lade dem tø lidt før jeg bagte dem. Fortæl mig gerne om udfaldet.Kh Sara

  SvarSlet
 6. Kan man nøjes med at rulle dem til alm snegle?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hejsa, ja det bestemmer man jo selv :-) er siker på at det også vil smage fantastisk godt. Kh Sara

   Slet