onsdag den 28. september 2011

Hvid chokolademousse med jordbær på bunden.

Foto. Sara B. ClausenChokolademousse smager jo altid godt - den hvide udgave her, ser rigtig fin ud med en skøn rød jordbærsylt på bunden, som trækker smukke striber op gennem det rene hvide, når man fører skeen igennem. Desværre fik jeg ikke taget et billed der viser dette, så der må du bare stole på mig :-) Så kan du også få smidt nogle af sommerens dejlige jordbær fra fryseren i og mindes sommerens sødme.
Gæsterne vil synes om denne her!

8 personer:

Til jordbærsylt:

250 g. jordbær
150 g. sukker
1 spsk vand.

Hvis Chokolade mousse:

1 blad husblas
200 g. god hvid chokolade
1 dl pasteuriseret æggeblomme
1 spsk flormelis
1½ dl. pasteuriseret æggehvide

Til pynt:
 
Revet hvide chokoladeflager

Jordbærsylt: Kog bær, sukker og vand for svag varme i ca. 15 min. Skum af undervejs. Fyld sylten i bunden af 8 smukke glas og lad afkøle helt i køleskabet.

Hvid chokolademousse: Læg husblas i blød i ½ l. koldt vand i ½ time. Smelt chokoladen over vandbad. Pas på der ikke kommer vand ned i chokoladen, for så er den ødelagt!
Chokoladen skal være godt lun. pisk æggeblommer og flormelis til en tyk æggesnaps. Pisk æggehvider stive for sig selv. Kom den godt lune chokolade op i æggesnapsen og vend den godt rundt. vrid husblas fri for vand. Kom den i et glas og smelt den under omrøring i vandbadet fra chokoladen. Kom den smeltede chokolade op i den lune chokoladeæggesnaps. Vent 5 min. Tag imens  de kolde glas med jordbær i ud af køleskabet. Rør halvdelen af de stive æggehvider i den tempererede chokolademasse. Kom herefter chokolademassen op i de resterende æggehvider og vend forsigtigt rundt til det er en ensartet masse. Fyld glassene med jordbærsylt med en passende mængde mousse. Afslut med lette flager af hvid chokolade og opbevar i køleskab indtil servering. ( mindst et par timer).


Chokoladeflager: Anvend en let bøjelig kokkekniv med lige skær. Placer Chokoladepladen godt, så den ligger på tværs af bordet, stem mod med maven (viskestykke i mellem) og træk forsigtigt kniven mod dig selv mens den holdes vinkelret på chokoladen.

Velbekomme!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar