torsdag den 15. september 2011

Baguette.

Har bagt disse utallige gange og synes opskriften er super god. Det er nogen gange svært at forstå, at noget så simpelt kan smage så godt. Perfekt tilbehør til buffeten, salater, gode pølser og oste eller måske en dejlig varmende efterårssuppe. De bliver allerbedst hvis man tager sig tid til at starte dagen før med surdejen- men man kan godt lave dem samme dag. så skal gærmængden bare fordobles og dejen æltes sammen. Det er dog fortsat vigtigt at dejen hæver af to gange en gang 3 timer og efterhævning i 40 min.
Jeg er super glad for min uopslidelige Eva Trio form som giver flotte flutes med nopret sprød bund. (se indsat billed nederst).

Baguette (3 stk)

Surdej:
100 g. mel
10 g gær (ikke mere!)
2 dl. Vand.

Dej:
500 g. mel
2 dl. vand
2 tsk salt

Dag 1:
Begynd dagen før med surdejen. opløs gæren i 2 dl knap lunken vand ca 35 grader. og bland herefter melet i. dejen skal være meget lind. Tildæk skålen med film og lad den stå ved stuetemperatur til næste dag.

Dag 2:
Rør vand og salt i surdejen og ælt melet i lidt af gangen. det er lidt forskelligt hvor meget mel dejen kan tage- men den skal være let og smidig og slippe fingrene. Stil dejen til hævning et lunt sted, dækket med vådt viskestykke i 3 timer.


Ælt efterfølgende dejen godt igennem og form til tre lange flutes. Lad efterhæve i fluteform eller på plade med bagepapir i 40 min. Rids dem på skrå med en meget skarp kniv. Pensl dem med vand og sæt i en 200 grader varm ovn. pensl gerne et par gange under bagning eller sprøjt lidt vand ind i ovnen. bag 15 til 20 min.

De er klart bedst samme dag som de er bagt men kan selvfølgelig sagtens fryses og varmes.

Sådan ser fluteformen ud:
Ingen kommentarer:

Send en kommentar