![]() |
| Foto; Sara B. Hansen |
De hyggelige og velsmagende svenske “Lusekatter” er en tradition 13. december på Luciadag. Jeg bager en portion og gemmer lidt til morgenbordet i julen.
Kan du også lide at bage luciaboller?
Ingredienser 20 stk.
100 g. smør
2,5 dl. mælk
1 g. safrantråde
20 g. gær
4 spsk. rørsukker
1/2 tsk. salt
Evt. en smule kardemomme
1 æg (gem knapt halvdelen til pensling)
500 g. hvedemel
Pynt:
Rosiner og evt. perlesukker
![]() |
| Foto: Sara B. Hansen |
Brug en morter til at male safrantrådendene sammen med 1 spsk. af sukkeret. Bland resten af sukkeret i.
Smelt smør ved lav temperatur. Tilsæt mælk og safransukker. Rør gæren ud i blandingen.
Rør lidt over halvdelen af det sammenpiskede æg i og gem resten til pensling.
Tilsæt hvedemel og ælt dejen blank og smidig. Den skal være let klistret.
Lad hæve til dobbelt størrelse- ca. to timer afhængig af rumtemperatur.
Del dejen i to og rul i tykke stænger. Del hver stang i 10 stykker.
Rul tynde dejpølser, som efterfølgende rulles sammen fra hver sin ende- modsat hinanden, så de danner et S. Placer på bageplade med papir.
Pynt med rosiner ( jeg har brugt store lyse sultanarosiner).
Lad hæve under fugtigt klæde i en lille time. Pensles med æg og drysses evt. med perlesukker inden de bages 20 min. ved 180 grader varmluft- til gyldne og gennembagte,
![]() |
| Foto: Sara B. Hansen |




Ingen kommentarer:
Send en kommentar