søndag den 13. september 2020

Grøntsagsfrikadeller m. squash, gulerod og kartoffel.

 



Uhhhh, hvem kan stå for en lækker lille frikadelle med sprød skorpe? I hver fald ikke mig!
Den bliver på ingen måde ringere af at være lavet af grøntsager - come on give it a try. Den er lavet af squash, gulerod, kartoffel og andet godt. Er også super lækker i madpakken.


Ingredienser 4 personer:

  • 1 squash
  • 2 gulerødder mellemstore
  • 4 kartofler, mellemstore
  • 1 rødløg, stort
  • 2 små fed hvidløg
  • 1 stort æg eller 2 små
  • 3-4 spsk. kikærtemel (el. hvedemel)
  • Salt (evt. røget) og frikkværnet peber
  • 2 tsk. vegamix (grøntsagboullion)
  • 1 tsk. røget paprika
  • 1½ tsk. god karry
Olie/ smør til stegning.

Fremgangsmåde:
Vask grøntsager og skræl gulerødder og kartofler(med mindre de har en fin skræl og blot kan vaskes). Pil løg og hvidløg.
Riv hele baduljen på den grove side, lige på nær hvidløget som bliver bedre på den fine side.
Bland med mel, krydderier og æg. Rør farsen godt sammen. Juster evt. med lidt mere mel hvis nødvendigt.

Smelt rigeligt olie/smør så det dækker bunden godt og form så fikadeller af en passende størrelse. Steg dem sprøde og gyldne på alle sider.  
Server de lækre deller med lige hvad d har lyst til, brug dem også gerne til pålæg.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar