torsdag den 26. juli 2018

Chateaubriand af kalvemørbrad med brombærsovs og grønt.

Foto: Sara B. Hansen.
Chateaubriand er en lækker og mør udskæring af den midterste del af mørbraden. Kan være okse- eller kalvekød. Jeg har her tilberedt en hel kalvemørbrad  sousvide - grillet den af ved høj temperatur og så skåret i tykke flotte stykker. Kødet blev helt perfekt, så mørt at det kan tygges med øjenbrynene (som man siger) saftigt og smagfuldt. Jeg serverede med sprødkogte nye gulerødder og sukkerærter drysset med dild inden servering.
Desuden sprøde hvidløgkartofler og så den skønne brombærsovs. Måske er du endda så heldig at kunne plukke dem i haven eller finde dem vildt.


Ingredienser 7 personer:

1600 g. kalvemørbrad
Salt og peber
Timian
Olivenolie

Grønt:
1 kilo små kartofler
2 spsk. smør
1- 2 fed hvidløg, presset
2 poser sukkeræreter
2 bundter fine nye gulerødder med top
1 bundt dild
salt

Brombærsauce:
250 g. brombær (2 pakker)
3 skalotteløg, hakket
25 g. smør
2 spsk.rød balsamico
1 dl. friskpresset appelsinsaft
3 dl. kalvefond + det fra posen
Salt og peber
evt. lidt ribesgele
1½ spsk. maizena rørt ud i lidt vand

Kødet:
Gå kalvemørbraden efter for hinder. Krydres med lidt salt og peber og vakumpakkes. Skal have 4 timer ved 57 grader. Tages ud af posen. Gem væden til saucen.
Dup den tør gnid med lidt olie og timian og lidt ekstra salt, peber og grill den kortvarigt men hårdt af på en meget varm grill så den får flot farve.

Brombærsovs:
Smelt smør i en gryde og sauter de hakkede skalotteløg i ca. 5 min. Tilsæt balsamico og lad det småsnurre i 3 min. Tilsæt appelsinsaft lad reducere lidt og tilsæt så kalvefond. Lad koge lidt ind i 15 - 20 min. Smag til med salt, peber evt. ribsgele og også kødsaften fra posen. Lige inden servering tilsættes brombær.

Kartofler:
Skyl kartofler og halver dem. Kog dem ca. 10 min i letsaltet vand. Hæld vandet fra. tilsæt smør, hvidløg, salt og kom i en bradepande og bag dem gyldne ved 200 grader i ovnen.

Grøntsager:

Kog først gulerødder møre i letsaltet vand og bagefter ærterne, de skal kun lige vende i vandet. Klip dild henover og server til kødet sammen men saucen.


Find også Saras Madunivers på FACEBOOK.

Foto: Sara B. Hansen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar