torsdag den 14. juni 2018

Pariserbøf.

Foto: Sara B. Hansen.
I dag kunne jeg mærke at maden skulle være lidt let at lave og når man har det sådan, er pariserbøf ikke nogen dum ret :-) Der er mange meninger om hvordan sådan en bøf skal laves og det gælder vist bare om at finde ud af hvad man foretrækker. Skal bøf og brød steges hver for sig og hvilket tilbehør? Rå æggeblomme eller spejlæg? det her er bare ét bud på den danske ret, som trods navnet, vist ikke har meget med Frankrig at gøre.

Tip:
Måske er der lidt for meget kød, så steg en mindre ekstra bøf til pålæg. Hellere det end at lave bøfferne på brødet for tykke :-)


Foto: Sara B. Hansen.

Ingredienser 2 personer:

2 skiver godt brød (jeg brugte et Ølandshvedebrød)
400 g. kød
6-7 rødbedeskiver, i tern
1 lille dåse kapers
peberrod, revet (gerne hel frisk,som du selv river) 
Rødløg i ringe
Salt og friskkværnet peber
to æg
Salat
Smør/olivenolie


Foto: Sara B. Hansen.

Klargør rødløg, rødbeder m.v.

Skær to skiver brød ca. 1½ cm. tykke. Rør kødet sammen med 2 spsk. hakkede rødbeder og 2 spk. kapers ( resten bruge ovenpå bøffen når der anrettes) samt salt og friskkværnet peber.
Form to bøffer som passer ovenpå brødet og hak mønster med kniven som når du former hakkebøffer. Smelt en god klat smør og tilsæt evt. lidt olivenolie også (moderat varme). Placer bøfferne med kødet nedad.Steg dem i 7 min.
Vend om på brødsiden og skru ned for varmen. Steg nu ca. 3-4 min. til brødet er sprødt og gyldent.
Spejl æggene- men efter min mening kun lige så hviden er blevet fast men blommen er meget smilende. Æggeblommen må meget gerne flyde.

Anret pariserbøffen ovenpå en bund af frisk salat, top med kapers, hakket rødbede, rødløg og revet peberrod og så ægget!

Velbekomme!


Foto: Sara B. Hansen.

Find også Saras Madunivers på Facebook :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar