søndag den 25. februar 2018

Havregrødsboller med chiafrø

Foto: Sara B. Hansen.
Lækre boller som har en god holdbarhed p.g.a. fugtigheden fra havregrød og chiafrø.
Desuden er de rigtig gode af fryse, så man altid har boller, når der er behov.


Tip: Det smager også dejligt at komme 1-2 revne æbler i dejen.

Ingredienser ca. 22 stk.

Havregrød :
5 dl. vand
2½ dl. havregryn
1 tsk. salt

1 pakke gær
2 dl. yoghurt naturel eller andet neutralt mælkeprodukt
3 dl. vand(lunken)
2 spsk. olivenolie
1 spsk. honning
1 tsk. salt
4 spsk. chiafrø
3 dl. fuldkornshvedemel fx. manitoba
750 - 800 g. hvedemel


  • Kog havregrød af vand, salt og havregryn og lad den køle af.
  • Rør yoghurt med tempereret vand og rør gæren i. Bland med i havregrøden.
  • Tilsæt olie, chiafrø og honning, salt og fuldkornsmel og rør sammen.
  • Tilsæt hvedemel lidt af gangen til ønsket konsistens.
  • Ælt dejen godt, gerne med maskine (ca. 10 min).
  • Kom dejen i en skål og dæk med et vådt klæde, lad hæve en time
    .
  • Del dejen i to og tril dem til aflange pølser.
     
  • Skær stykker ca. 11 af hver dejpølse og tril til boller.
  • Fordel på to bageplader med bagepapir, dæk med fugtig klæde og lad efterhæve i ca. 30 min.
  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Bollerne pensles med mælk og bages i ca. 18-20 min.
  • Lad køle på rist.
Find også Saras Madunivers på FACEBOOK.





Foto: Sara B. Hansen.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar