Foto: Sara B. Hansen. |
Desuden er de rigtig gode af fryse, så man altid har boller, når der er behov.
Tip: Det smager også dejligt at komme 1-2 revne æbler i dejen.
Ingredienser ca. 22 stk.
Havregrød :
5 dl. vand
2½ dl. havregryn
1 tsk. salt
1 pakke gær
2 dl. yoghurt naturel eller andet neutralt mælkeprodukt
3 dl. vand(lunken)
2 spsk. olivenolie
1 spsk. honning
1 tsk. salt
4 spsk. chiafrø
3 dl. fuldkornshvedemel fx. manitoba
750 - 800 g. hvedemel
- Kog havregrød af vand, salt og havregryn og lad den køle af.
- Rør yoghurt med tempereret vand og rør gæren i. Bland med i havregrøden.
- Tilsæt olie, chiafrø og honning, salt og fuldkornsmel og rør sammen.
- Tilsæt hvedemel lidt af gangen til ønsket konsistens.
- Ælt dejen godt, gerne med maskine (ca. 10 min).
- Kom dejen i en skål og dæk med et vådt klæde, lad hæve en time
. - Del dejen i to og tril dem til aflange pølser.
- Skær stykker ca. 11 af hver dejpølse og tril til boller.
- Fordel på to bageplader med bagepapir, dæk med fugtig klæde og lad efterhæve i ca. 30 min.
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Bollerne pensles med mælk og bages i ca. 18-20 min.
- Lad køle på rist.
Find også Saras Madunivers på FACEBOOK.
Foto: Sara B. Hansen. |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar