Foto: Sara B. Hansen. |
De marinerede rejer ser dekorative ud på spyd- men det fungerer også helt fint blot at lynstege dem på panden og så komme hen over suppen ved servering,
Foto: Sara B. Hansen. |
Ingredienser 4 personer:
2 spsk. olivenolie
1 stort løg, i tern
2 fed hvidløg
1 porre i halve skiver
1-2 gulerødder i små tern
1 grøn el. rød chilipeber u. kerner
1½ tsk. gurkemeje
1½ tsk. spidskommen
1 tsk. koriander
½ tsk. tørrede chiliflager
400 ml. kokosmælk
350 g. friske tomater, hakket
8 dl. grøntsagsbouillon
Marinerede Rejer:
1 pose vannamei rejer, koget ( fra frost)
3 cm. ingefær, skrællet og revet
1 fed hvidløg revet el. knust
saften af en lime el. halv citron
2 spsk. chilisauce (mellemstærk)
evt. bambusspyd til rejer
garnering:
2 spsk. Frisk hakket persille
citron el. lime i både
Tø rejerne op. vend med alle ingredienser (på nær persille)og lad dem marinere på køl i mindst en time og meget gerne længere.
Klargør alle grøntsager. Sæt en tykbundet gryde over ved god varme og kom olie i. Tilsæt løg og hvidløg og svits det nogle min. Kom frisk chili, porre og gulerod ved samt alle tørrede krydderier. svits et lille minut og kom så de friske hakkede tomater og røde linser i. Tilsæt dernæst kokosmælk samt grøntsagsbouillon. Lad suppen simre i ca. 30 40 min. Linserne får suppen til at tykne.
Kom de marinerede rejer på spyd hvis du ønsker dette og svits dem i lidt olie på en godt varm pande de skal blot have 2-3 min. De behøves ikke at komme på spyd men kan sagtens blot vendes på panden. Drys med persille og server dem til suppen.
Find også Saras Madunivers på FACEBOOK.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar