mandag den 1. januar 2018

Daim Islagkage med chokokaramelsauce og frisk frugt.

Foto: Sara B. Hansen.
Desserten nytårsaften var et festfyrværkeri af farver og god smag - den gode gamle klassiker var rigtig kommet i festtøjet og kan stadig begejstre. Den opskrift fungerer bare altid og er let at forberede på forhånd.

Opskrift til 10 pers:  


Bund:

4 æggehvider
2½ dl. flormelis
150 g. blandede nødder (fx. hassel, valnød, pecan) el. kun mandler

 Is:

 3 æggeblommer
 ½ dl. sukker
 3 dl piskefløde
1 spsk. vaniljekorn
 120 g. Daim, hakket

Chokokaramelsauce

1 1/4 dl. sukker
2 spsk. smør
1 1/4 dl. piskefløde Evt. lidt havsalt.
Ca. 30 g. mørk chokolade

Frugt/pynt:
Dragefrugt, ananaskirsebær, passionsfrugt og lidt spiselige blomster til pynt.Foto: Sara B. Hansen.

Bund. Pisk æggehvider og flormelis til en stiv marengs. vend forsigtigt de hakkede nødder deri. Hæld dejen i en springform beklædt med bagepapir. Bag den på nederste ribbe i en forvarmet ovn ved 170 grader i ca. 45 min. Lad den afkøle.Vil du have kanten rigtig flot, så kom bagepapir om bunden på springformen og klem sammen. Smør siden med lidt smør og klip en strimmel bagepapir og "klister" fast langs springformens kant. Efter bagning fjernes strimlen på siderne og der bruges en strimmel kage plasstrimmel i indersiden af formen inden isen fyldes i.

Is: Pisk en æggesnaps af æggeblommer og sukker. Pisk fløden til en tyk skum og vend den med lette bevægelser i æggesnapsen. Hak Daim chokoladen groft og vend den i cremen. Hæld cremen over den afkølede marengskage i springformen. Stil kagen i fryseren i mindst 3 timer.
Tages ud ca. 30 min inden servering.


Karamelsaucen: Kom sukker i en gryde og lad det stille og roligt smelte, tilsæt smør og efterfølgende fløde lad det opløses og emulgere tag af varmen og rør til sidst chokoladen i. Rør rundt og lad det smelte. Chokoladen giver, udover god smag, en flottere farve til karamelsaucen.Giv endelig også et nip salt for at få den skønne salty karamel smag.
Inden servering, dekoreres kagen med den afkølede chokokaramelsauce, brug en frysepose/ sprøjtepose og klip et lille hul i hjørnet. Anret frugt og evt. spiselige blomster omkring.Foto: Sara B. Hansen.

Find mig også på: FACEBOOK.Foto: Sara B. Hansen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar