torsdag den 14. december 2017

Cannelloni med spinat og ricotta.

Foto: Sara B. Hansen.
En lækker italiensk klassiker med vegetarisk fyld af spinat, ricotta og pinjekerner og en god tomatsauce. Det minder selvfølgelig en del om lasagne men er en lækker alternativ måde at servere det på. Server med en god salat til. Jeg har kombineret forskellige opskrifter. Tidligere har jeg ofte brugt de tørrede cannellonirør men jeg synes faktisk det fungerer  bedre med disse friske lasagneplader.


Foto: Sara B. Hansen.

Ingredienser 4 personer:

Spinat og ricottafyld:
300 g. frossen spinat
1 dl. vand
100 g. pinjekerner
1 fed hvidløg
250 g. ricotta
2 æg
Salt og peber
muskatnød
evt. lidt chiliflager

Tomatsauce:

1 stort løg
2 fed hvidløg
2 spsk. olivenolie
1 dåse fl. hakkede tomater
1-2 dl. vand
2 spsk. frisk hakket timian
Salt og peber
1 spsk. balsamicoeddike
1 tsk. sukker

Desuden:
1½ pakke friske lasagneplader
1 håndfuld friske basilikumblade
1 frisk mozzarella


Foto: Sara B. Hansen.

Tomatsaucen:
hak løget fint og steg det i olivenolie til de er klare ca. 4 min. tilsæt tomatsaucen presset eller finthakket hvidløg, timian og vand. lad saucen simre ved svag varme ca. 10 min. tilsæt balsamicoeddike og sukker og smag til med salt og peber.

Spinat-og ricottafyld:Rist pinjekerner på en tør pande. Når de er lidt gyldne så tilsættes spinat, presset hvidløg og lidt vand og varmen reduceres. Når spinaten er varmet igennem tilsættes ricotta, salt, peber og muskatnød samt evt. chiliflager. Slå æggene ud og rør dem i spinaten, varm hurtigt igennem og sæt fyldet til side. Det må gerne lige svale lidt.

Skær de friske lasagneplader i passende stykker (som alm. tørrede i størrelsen). Kom ca. 2 spsk. spinatfyld på hver plade og rul om fyldet, placer rullerne tæt på række i et smurt ildfast fad.
Kom tomatsaucen over.
Skær mozzarella i tynde skiver og læg ovenpå. Drys hakket basilikum over. Sættes i en 190 grader varm oven ved varmluft og bages ca. 25 min. eller til pladerne er bagte.

Server med en god salat.
Foto: Sara B. Hansen.

Find også Saras Madunivers på FACEBOOK.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar