mandag den 4. september 2017

Falafler med hvidløgsdressing og salat i Tortilla wraps.

Foto: Sara B. Hansen.
En dejlig nem hverdags ret. Har du ikke fået sat kikærter i blød (eller kogt og kommet i fryseren, fordi du er den forudseende type), så vil du være glad for at denne opskrift kan laves med en dåse kikærter og stadig smage helt perfekt og prismæssigt til en brøkdel af dem du kan købe. Det tager faktisk heller ikke særlig lang tid at lave dem. Jeg synes det smager rigtig godt med sesamfrø i som der er i opskriften her.

Tip: lav dobbelt portion og frys ned :-)


Foto: Sara B. Hansen.

Ingredienser:
1 dåse kikærter (drænet) 250 g. eller ca. 100 g. som sættes i blød og koges.
1 æg
1 rød chilifrugt
1 håndfuld bredbladet persille
1 spsk.tahin
4 spsk. sesamfrø
1 fed hvidløg
1 tsk. spidskommen
½ tsk. koriander
1 tsk. bagepulver
3 spsk. mel
Salt og peber
1 håndfuld persille

olie til stegning

Hvidløgsdressing:
2 dl. cremefraiche eller græsk yoghurt
1 fed hvidløg, knust
Salt og peber
1 spsk, citronsaft

Salat. agurk,tomat , rødløg eller lignende tilbehør.
Tortilla wraps.


Foto: Sara B. Hansen.

Rør dressingen sammen og lad den stå på køl indtil servering.

Kom alle ingredienser til falafler i en foodprocessor og kør til en homogen masse, men dog gør det efter min mening ikke noget, hvis den er lidt grov i det.
Form til små kugler med en teske og en "våd hånd".Steg dem gyldne i olie i en pande hvor olien går ca. 2 cm op.

Server de sprøde falafler med hvidløgsdressing, salat og grønt i tortilla wraps.


Foto: Sara B. Hansen.

Find også Saras madunivers på Facebook.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar