onsdag den 20. september 2017

Chokoladekage med kokostopping.

Foto: Sara B. Hanen.
Denne dejlige kage har jeg set flere forskellige steder og med små forskelligheder. Denne er lavet med mine egne justeringer og som jeg kan lide det.
Jeg har reduceret lidt i mængden af smør og chokolade i forhold til andre opskrifter- men synes at den trods dette er meget lækker og fyldig og smager fantastisk godt til en god kop kaffe. I toppingen har jeg brugt kokosmælk(den fede del) i stedet for fløde.Foto: Sara B. Hanen.


En bradepande på ca. 23 x 35 cm ( jeg fordelte i en lille springform og en mindre firkantet form, da jeg skulle bruge to:).
Kagen:
4 æg
300 g. sukker
150 g. hvedemel
1 tsk. vaniljekorn
1 tsk. bagepulver
½ tsk. salt
50. g kakao
100 g. smør
100 g. mørk chokolade

Topping:
200 g. kokosmel
100 g. sukker
1½ dl mørk eller lys sirup
100 g. smør
1½ dl. fed kokosmælk.

Tænd ovnen på 200 grader. Pisk æg og sukker til en tyk og skummende æggesnaps. Bland hvedemel, kakao, Bagepulver sammen og sigt det i æggemassen sammen med vanilje og salt.
Smelt smør og chokolade ved svag varme i en gryde og bland det i dejen. Kom i en smurt form og bag kagen i ca. 20 min. Smelt imens alle ingredienser til kokostoppingen i en gryde. Tag kagen ud og fordel toppingen over. Søt kagen i ovnen igen i ca. 15 min. til den er let gylden. Mærk efter med en pind at den er gennembagt. Tag ud og lad køle af.

Find også Saras Madunivers på FACEBOOK.

Foto: Sara B. Hanen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar