mandag den 28. august 2017

Ragu Bianco - Hvid kødsauce.

Foto: Sara B. Hansen.
Glæd dig til at smage denne suverænt lækre italienske variant af kødsauce, som bare er helt vildt god! Nok en ny favorit hos mig.
Min ældste søn havde smagt retten i Italien på ferie og vi lavede  den sammen,  efter at have tjekket lidt forskellige autentiske opskrifter ud.
Denne er primært med udgangspunkt i en opskrift fra klassikeren; "Sølvskeen".
Vi valgte dog at bruge lidt mascarpone i saucen i stedet for fløde, som der foreslås. Der skal ikke oregano og basilikum i (som du måske plejer i en kødsauce) men lad være for smagen er så fin som den er. Vi dryssede frisk basilikum over ved servering i stedet.

Den hvide kødsauce adskiller sig også ved at der bruges hvidvin og ikke er tomat i.
Server med en god italiensk linguine pasta til.
Foto: Sara B. Hansen.

Ingredienser 4 pers.:
2 spsk. olivenolie
30 g. smør
1 løg finthakket
2 stængler bladselleri finthakket
3 gulerødder i fine tern
2 fed hvidløg, knust
50 g. pancetta eller bacon
500 g. kalv/svin ( halvt af hver)
1½ dl hvidvin
Salt og peber
2 dl. god hønsefond
2-3 spsk. mascarpone

Tilbehør: Linguine eller anden god pasta, Parmeson, frisk basilikum


Foto: Sara B. Hansen.

Varm olivenolie og smør i en god lav gryde ( gerne af støbejern).tilsæt grøntsager og pancetta/bacon og lad simre i 5 min.Skru op for varmen og tilsæt kødet, brun det godt af og blad det hele godt sammen. Hæld hvidvin over og kog til den er fordampet.
Tilsæt hønsefond. Smag til med salt og peber.
Skru atter ned for varmen på lavt blus og lad retten småsimre under låg i 1½ time. Rør jævnligt.
Tilsæt mere væske hvis den koger for tør.
Rør mascarpone i. 

Kog linguine eller tilsvarende efter anvisning på pakken.Garner med revet parmesanost og friske basilikumblade, revet itu.

Find også Saras madunivers på Facebook.


Foto: Sara B. Hansen.





Ingen kommentarer:

Send en kommentar