onsdag den 19. juli 2017

Vegetarisk æggekage med kartoffel,spinat og frisk mozzarella.

Foto: Sara B. Hansen.
Ja sørme så! Nu er det nyt på bloggen. Jeg indrømmer her har været stille :-) Sommerferien er afviklet og jeg har ikke lige brugt så meget tid foran skærmen. Men jeg håber at denne lækre æggekage vil være et passende  "come back" og at I stadig vil følge lidt med på min side og finde inspiration en gang i mellem. Den smager i hver fald rigtig godt med med lutter gode sager i og så lander den alligevel blidt i maven.

Foto: Sara B. Hansen.

Ingredienser til 4 personer:

1 løg, hakket fint
1 lille squash, tern
1 fed hvidløg, knust
300 g. små kogte kartofler (gerne en rest)
100 g. frisk spinat
6 æg
2 dl. mælk
2 spsk. hvedemel (kan udelades)
1 dl. friskrevet parmesan 
salt og peber

1-2 tomater (danske selvfølgelig!)
6 mini mozzarellakugler, halveret
Purløg og persille eller dild

Tilbehør: Friskbagt kernerugbrød og sennep.

Tænd ovnen på 175 grader(varmluft).Vælg en god pande, gerne støbejern, som kan gå i ovnen. Jeg er selv meget glad for min svenske Skeppshult pande som jeg købte på et godt tilbud.

Kom lidt olie og smør på og lad den varme op på middel varme. Svits løg nogle min. på panden.

Tilsæt squash, hvidløg og kartofler og lade det stå og småsyde i 5 min. Skyl spinaten og blancher den. Jeg hælder bare en liter kogende vand over med spinaten i et dørslag. Fordel den på panden.

Pisk mel sammen med 1 dl mælk og kom dernæst resten af mælken i samt æggene. Pisk sammen og tilsæt salt, friskkværnet peber og revet parmesanost. Hæld æggeblandingen over grøntsagerne.

Sæt panden i ovnen og giv den ca. 10 min. til den begynder at blive fast. Fordel nu tomat i tynde skiver samt frisk mozzarella over og sæt i ovnen igen. Den skal nu have ca. 20 min. til den er fast og let gylden.

Inden servering drysses de friske urter over.

Find også Saras Madunivers på FACEBOOK.

Foto: Sara B. Hansen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar