mandag den 26. juni 2017

Små lækre vaniljekys....

Foto: Sara B. Hansen.

Jeg havde lige et par æggehvider til overs fra cremen til jordbærtærten, derfor lavede jeg disse dekorative minikys. De er meget velegnede som pynt på desserter og kager og ellers så smager de skønt som de er. Gem dem i en lufttæt beholder, så kan de sagtens holde sig i mindst en uge.

Foto: Sara B. Hansen.


Ingredienser ca. 40-50 små kys:

2 æggehvider, tempereret.
130 g. flormelis
1 tsk citronsaft
2 spsk. vaniljesirup (alternativ mases korn fra 1 vaniljestang ud i flormelis). 

Tip:
Du kan nemt lave vaniljesirup selv ved blot at koge kornene fra 2 vaniljestænger med 2 dl. vand og 180 g. rørsukker. Koges i ca. 12 min. til det begynder at tykne. Vaniljesirup smager også kop i din kaffe latte ;-)
Foto: Sara B. Hansen.

Tænd ovnen på 100 grader (80 grader i varmluftovn) Pisk æggehviderne, gerne i en røremaskine, når hviderne skummer lidt op, tilsættes citronsaften og der piskes videre. Når massen begynder at være hvid og stiv tilsættes flormelis lidt af gangen og der piskes videre, til du har en tyk og sej marengsmasse. Nu tilsættes vaniljesirup og røres i. 
Fyld massen på sprøjtepose med en god stjernetylle eller lignende. Sæt nu fine små kys på en plade med bagepapir på. De kan godt stå ret tæt.Sørg for at de har nogenlunde ens størrelse så de skal have samme bagetid ;-)
Kyssene bages i en time, hvorefter ovnen slukkes og de små kys bliver stående og køler ned.
Foto: Sara B. Hansen.

Find også Saras Madunivers på FACEBOOK.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar