mandag den 1. maj 2017

Lækker pastaret med svampe, bacon og gremolata.

Foto: Sara B. Hansen.
Denne pastaret smager virkelig godt og er hurtig at lave :-) Gremolata er en italiensk blanding af hakket citronskal, persille og hvidløg og det giver en skøn og frisk smag til retten. Jeg laver også nogle gange denne ret vegetarisk. Så bruger jeg i stedet et par håndfulde ristede hasselnødder som hakkes groft og vendes i til sidst.

Ingredienser 4 personer:
2 pakker frisk fuldkornstagliatelle á 250 g.
300 g. bacon i små tern
400 g. blandede svampe, renset og i grove stykker
2 skalotteløg
1 fed hvidløg
Salt og peber
2 dl.fløde

Gremolata:
1 stor håndfuld persille (gerne bredbladet)
Skal fra 1 øko. citron
1 fed hvidløg

Desuden: 
Friskrevet parmesanost eller pecorino til servering,

Steg bacon semisprødt på en pande- det skal tage farve men ikke være helt sprødstegt. Overfør til en tallerken med køkkenrulle så det kan dryppe lidt af.
Kom lidt olie på panden og steg svampene til de er gyldne og lækre, kom hakket skalotteløg og knust hvidløg i og rør rundt til løgene er klare. Tilsæt bacon igen og fløde og smag til med salt og peber.


Hak alle ingredienser til gremolata sammen på et skærbræt og kom i en skål.
Kog pastaen efter anvisning på pakken. Dræn vandet fra. Og vend pasta sammen med saucen Ved servering drysse gremolata over og der rives frisk parmesanost eller pecorino.

Server straks,

Find også Saras Madunivers på FACEBOOK.

Foto: Sara B. Hansen.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar