mandag den 13. marts 2017

Tarte Flambée - altid lækkert!

Foto: Sara B. Hansen.
Tarte Flambée smager bare altid helt fantastisk og endnu bedre, når man om sommeren indtager den i solskin med et køligt glas hvidvin fra Alsace.......endnu, endnu bedre når det gøres i Frankrig :-)
Man har jo lov at drømme lidt......

Det er nemt at lave og få enkle ingredienser så vælg med omhu en god øko. creme fraiche, lækker frilands tørsaltet bacon osv. Server med en god salat til.

Foto: Sara B. Hansen.

Ingredienser 2 store pizzaer:

Dej:
3½ dl. vand
25. g. gær
1 tsk. salt
2 spsk olivenolie
100 g. rugemel
450 g. hvedemel tipo 00


4 tykke skiver tørsaltet frilands bacon i tykke skiver
1 lille løg i helt tynde skiver
50 g. revet parmesan
4 store spsk. creme fraiche 18 %
½ tsk. hvidløgspulver
½ tsk. chiliflager
1 tsk timian
Salt og peber

Foto: Sara B. Hansen.

Start med at lave dejen:
Rør gæren ud i den lunkne vand og tilsæt salt og olivenolie. tilsæt herefter de to meltyper lidt af gangen og ælt dejen glat. Stil til hævning, dækket med et vådt viskestykker i ca. 60 min. Slå ned og rul til to tynde store bunde. Lægges på bagepapir på to plader.


Rør cremefraiche med timian, hvidløgs pulver, chili salt og peber og fordel på de to bunde, lige knap ud til kanten, lad 1½ cm være fri. Riv parmesanosten fint og fordel ovenpå dejen. Skær bacon i strimler og fordel det samt løg ovenpå. Bag ved 200 grader, varmluft( gerne pizzafunktion = varmluft og undervarme, hvis du har). De skal have ca. 20 min til gyldne og bunden sprød og lækker. Server med salat til og måske et glas hvidvin.

Find også Saras madunivers på FACEBOOK.

Foto: Sara B. Hansen.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar