onsdag den 15. marts 2017

Fransk Bondegryde med Kylling og rosmarin.

Sara B. Hansen.
En dejlig gryderet som nok egentlig er mest velegnet som weekendmad - men jeg fik lyst til den i dag, hvor en lækker lille fransk frilandskylling skulle danne udgangspunkt for aftensmaden. Retten kan laves på en ca. time og dufter himmelsk mens den tilberedes og en del af tiden snurrer den stille og roligt så man kan godt lave lidt andet imens...

Sara B. Hansen.

Ingredienser 4 personer:

1 hel kylling, parteret i mindre stykker.
Havsalt 
Friskkværnet peber
2 spsk. smør 
1 løg, hakket
1 fed hvidløg. knust
250 g. svampe ( jeg brugte portobello)
200 g. god bacon skåret i mindre stykker
2 stængler  rosmarin
1 lauerbærblad
1½ dl hvidvin
1 spsk. "beurre manier"(1 spsk. smør & 1 spsk. mel rørt sammen)
Ca. 12 mindre kartofler skåret i halve
2-3 persillerod i grove stykker.
1 dl. hønebouillon til at spæde op med undervejs,mens retten simrer.

Garnering: Friskhakkede urter fx. persille, timian, oregano

Sara B. Hansen.

Parter kyllingen i bryst,underlår og overlår så du har passende størrelser.Giv dem godt med havsalt og peber. Klargør alle øvrige ingredienser, Hak løg, rens og skær svampe, skær bacon i mindre stykker.
Lav "beurre manier" ved med en gaffel at ælte 1 spsk. blødt smør og spsk. mel sammen til det er helt kombineret. Det bruges til at jævne saucen med til sidst.
Vælg en god gryde (gerne støbejern) og varm den langsom op. Svits bacon til det er sprød i ca. 10 min. Tilsæt svampe, løg og hvidløg og rosmarinkvistene. Rør jævnligt deri og lad simre ved mellem varme til  løgene er gyldne. Overfør svampe, bacon og løgblandingen til en anden tallerken,
Øg varmen lidt og tilsæt 2 spk. smør. Brun kyllingen godt af af to omgange. Når kyllingen er gylden hældes overskydende fedt af og gryden koges af med hvidvin,sørg for at få evt. karameliseret stykker i bunden med).
Tilsæt beurre manier og rør det godt ud.Herefter tilsættes svampeblanding, kartofler, Persillerod og kylling. Kom låg på og lad småsnurre i ca. 45 min. Suppler med lidt hønsebouillon undervejs,så den ikke koger tør.

Drys friske urter over retten og server.

Find også Saras Madunivers på FACEBOOK.

Sara B. Hansen.


2 kommentarer:

  1. Uhhhmmmm. Bliver altid lækkersulten, når jeg besøger din blog. Altid gode opskrifter og retter fotograferet så flot. Tak for det og god weekend

    SvarSlet
    Svar
    1. Tusind tak 😊Altid så dejligt med feed back! Hvis jeg husker ret undgår du helst alkohol og i denne ret vil jeg anbefale at bruge en let syrlig æblemost som alternativ til hvidvin. Irma har mange god og forskellige æblemost(grønne glasflasker som er fine til vand bagefter hvis de renses for mærker) hvor man kan vælge sød eller syrlig alt efter hvad det skal bruges til. Kh Sara

      Slet