![]() |
Sara B. Hansen. |
![]() |
Sara B. Hansen. |
Ingredienser 4 personer:
1 hel kylling, parteret i mindre stykker.
Havsalt
Friskkværnet peber
2 spsk. smør
1 løg, hakket
1 fed hvidløg. knust
250 g. svampe ( jeg brugte portobello)
200 g. god bacon skåret i mindre stykker
2 stængler rosmarin
1 lauerbærblad
1½ dl hvidvin
1 spsk. "beurre manier"(1 spsk. smør & 1 spsk. mel rørt sammen)
Ca. 12 mindre kartofler skåret i halve
2-3 persillerod i grove stykker.
1 dl. hønebouillon til at spæde op med undervejs,mens retten simrer.
Garnering: Friskhakkede urter fx. persille, timian, oregano
![]() |
Sara B. Hansen. |
Parter kyllingen i bryst,underlår og overlår så du har passende størrelser.Giv dem godt med havsalt og peber. Klargør alle øvrige ingredienser, Hak løg, rens og skær svampe, skær bacon i mindre stykker.
Lav "beurre manier" ved med en gaffel at ælte 1 spsk. blødt smør og spsk. mel sammen til det er helt kombineret. Det bruges til at jævne saucen med til sidst.
Vælg en god gryde (gerne støbejern) og varm den langsom op. Svits bacon til det er sprød i ca. 10 min. Tilsæt svampe, løg og hvidløg og rosmarinkvistene. Rør jævnligt deri og lad simre ved mellem varme til løgene er gyldne. Overfør svampe, bacon og løgblandingen til en anden tallerken,
Øg varmen lidt og tilsæt 2 spk. smør. Brun kyllingen godt af af to omgange. Når kyllingen er gylden hældes overskydende fedt af og gryden koges af med hvidvin,sørg for at få evt. karameliseret stykker i bunden med).
Tilsæt beurre manier og rør det godt ud.Herefter tilsættes svampeblanding, kartofler, Persillerod og kylling. Kom låg på og lad småsnurre i ca. 45 min. Suppler med lidt hønsebouillon undervejs,så den ikke koger tør.
Drys friske urter over retten og server.
Find også Saras Madunivers på FACEBOOK.
![]() |
Sara B. Hansen. |
Uhhhmmmm. Bliver altid lækkersulten, når jeg besøger din blog. Altid gode opskrifter og retter fotograferet så flot. Tak for det og god weekend
SvarSletTusind tak 😊Altid så dejligt med feed back! Hvis jeg husker ret undgår du helst alkohol og i denne ret vil jeg anbefale at bruge en let syrlig æblemost som alternativ til hvidvin. Irma har mange god og forskellige æblemost(grønne glasflasker som er fine til vand bagefter hvis de renses for mærker) hvor man kan vælge sød eller syrlig alt efter hvad det skal bruges til. Kh Sara
Slet