torsdag den 16. februar 2017

Hurtig Tiramisu med appelsin og Kahlúa

Sara B. Hansen.
Skal familien forkæles fredag aften eller skal der laves noget lækkert til gæsterne i weekenden?  Må det samtidig godt være hurtigt at tilberede og være lige til at hente ud af køleskabet når desserten skal på bordet? Så er denne hurtige tiramisu måske noget for dig. Du kan starte med at lave den og sætte den på køl mens du tilbereder resten af middagen. Desserten portionsanrettes i passende glas.

Sara B. Hansen.

Ingredienser 4 personer:

2 dl. vaniljecreme 
1,5 dl. mascarpone
1 appelsin, saften + evt. lidt skal hvis øko.
1½ dl. Kalhlúha (kaffelikør)
½ dl. stærk kaffe (gerne espresso)
1 pakke savoiardi kiks(lady fingers)
1 spsk. mørk kakao (usødet)

Pynt: evt. revet hvid chokolade eller en tynd appelsinskive.

Stil vaniljecremen i fryseren i 30-60 min. alt efter hvor god tid du har :-) Hæld 2 dl. kold vaniljecreme i en høj piskeskål eller kande og pisk med elpisker til en luftig masse. Kom mascarponen i en skål og rør den sammen med appelsinsaft og evt. lidt skal for ekstra appelsinsmag. Derefter vendes den piskede vaniljecreme i lidt af gangen.

Bland Kahlúa og kaffe sammen og bræk evt. hver savoiardikiks i 2 halve så de passer til glasset og dyp dem så hurtigt i kaffelikørblandingen. Læg herefter et lag i bunden af hver glas. Kom mascarponecremen over, kom et til lag med kaffelikørdyppede kiks og derefter mascarponecreme. Slut af med at drysse kakao over i et tykt lag.
Riv evt. lidt hvis chokolade henover eller pynt med en appelsinskive. Stil glassene i køleskabet så er de klar når I når til desserten. Den kan også tilberedes dagen før.

Find også Saras Madunivers på FACEBOOK.

Sara B. Hansen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar