torsdag den 2. februar 2017

Glutenfri appelsinkage med marcipan og majsgryn.

Foto: Sara B. Hansen.
Dette er en virkelig skøn kage som kan spises af alle - også dem der ikke tåler gluten. Den smager bare rigtig dejligt og er saftig og lækker. På toppen er der sprøde mandler.
Server den med en god kop kaffe eller te alt efter hvad du bedst kan lide :-)

Ingredienser:

200 g.smør (blød)
200 g. sukker
150 g. marcipan
4 æg
2 appelsiner, saften
skal af 1 appelsin (øko)
kornene fra en vaniljestang
150 g. majsgryn
2 spsk. mandelsplitter


Foto: Sara B. Hansen.

Pisk smør og sukker sammen med vaniljekorn til en blød og cremet konsistens.
Pisk derefter æggene i et efter et. Det er vigtigt at piske omhyggeligt mellem hvert æg. Smuldr marcipanen i dejen og rør det igen blødt.

Rør derefter appelsinsaft, appelsinskal og majsgryn i og vend dejen godt sammen med lette bevægelser fx. med en dejskraber.
Kom bagepapir om bunden på en springform og klem formen sammen, smør siderne godt med smør eller brug bagespray.

Fyld dejen i formen og drys mandelsplitter henover kagen. Bag kagen i ca. 50 min.ved 160 grader til den er gylden og gennembagt.
Kagen skal have lov til at køle af i formen før man fjerner den, når den køler af bliver den mere fast i konsistensen.

Find også Saras madunivers på FACEBOOK.

Foto: Sara B. Hansen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar