onsdag den 7. december 2016

Cremet Blomkålssuppe med bacon.

Foto: Saras B. Hansen.
Jeg er ret vild med suppe efterår og vinter og der findes så uendeligt mange muligheder.
Denne simple blomkålsuppe med lidt sprødt bacon til, er rigtig lækker og så er det jo tilmed nem og billig mad som også mætter godt - især hvis man lige spiser et stykke brød til.


Foto: Saras B. Hansen.

Ingredienser 4 personer:

1 blomkålshoved 
2 små løg
1 fed hvidløg
8 dl. grøntsagsbouillon
1½ dl. Fløde
1½ tsk estragon
Salt og friskkværnet peber

Foto: Saras B. Hansen.

Fremgangsmåde:

Rens og skyl blomkålshovedet og del det i mindre buketter. Stokken skæres også i tynde skiver. Svits løg og hvidløg i lidt olivenolie, tilsæt blomkålen og svits med nogle min. Hæld bouillon ved og læg låg på. Lad småkoge i ca. 25 min til blomkålen er helt mør. Blend suppen jævn med en stavblender og tilsæt fløde, salt og peber samt estragon. Lad varme igennem. Er suppen for tyk så tilsæt lidt mere vand.

Tilbehør: Sprød bacon, finthakket persille evt. tørristede græskarkerner samt lidt brød.
Foto: Saras B. Hansen.

Find også Saras Madunivers på FACEBOOK.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar