lørdag den 29. oktober 2016

Romkugler (glutenfri)

Foto: Sara B. Hansen.
De her romkugler er intet mindre end fantastiske og så er de uden gluten og sukker - men det er ikke noget man kan smage, de smager fuldstændigt som de skal og er meget vanedannende.
Jeg kan faktisk ikke se nogen god grund til at lave dem på vanlig vis fremover.

Opskriften kan jeg ikke tage æren for, det er Jane Faerber fra Madbanditten, der står bag. Hvis du ikke allerede kender hendes blog og bøger, så kan jeg kun anbefale dig at kigge nærmere!
Jeg har lavet enkelte småjusteringer og skriver opskriften her som jeg gjorde. Jeg fik ikke mindre end 18 pænt store romkugler ud af portionen her.

Ingredienser ca. 15 stk:

1 mellemstor moden banan
100 g. friske dadler
100 g. mørke jumbo rosiner + kogt vand
50 g. hasselnødder
80 g. kokosmel + ekstra til at trille kuglerne i.
2 spsk. kokosfiber
1 tsk. vaniljekorn (tørret Urtekram)
1 tsk. kanel
1 tsk. nescafe 
1 - 1½ spsk. rom essens
2 spsk. af "rosinvandet"
25 g. kakao

Start med at hælde kogende vand over rosinerne og lad dem trække Ca.10 min.Kør hasselnødder og kokosmel til en mel på foodprocessoren. Fjern stenene fra de friske dadler.
Herefter kommes alle de øvrige ingredienser i foodprocessoren ned til nødder og kokosmel. Jeg brugte nescafe gold crema, som er helt fint pulver - hvis du bruger almindelig nescafe, så opløs det i "rosinvandet" først. Hvis du bruger rigtig (stærk) kaffe så undlad rosinvandet og brug bare 2 spsk. kaffe.
Kør til en blød men fast og trilbar masse. Sæt evt. i køleskabet i 20 min. så er massen lidt lettere ar trille. Form kugler på størrelse med en stor valnød og tril dem i kokosmeler. Læg gerne hver kugle i en farverig mini muffin form. Det ser festligt ud.
Opbevares på køl indtil servering. Kan mindst holde sig 3-4 dage på køl.

Find også Saras Madunivers på FACEBOOK.

Foto: Sara B. Hansen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar