søndag den 30. oktober 2016

Ramen suppe med oksekød, svampe og grønkål.

Foto: Sara B. Hansen.
En virklig velsmagende og mættende suppe. Den ligner en fest i suppeskålen - men er faktisk ret enkel at lave og det tager ikke lang tid. Du kan forresten lige så godt iføre dig "hagesmæk" for man kan ikke undgå at slubre lidt med sådan en Ramen suppe, men det hører bare med :-) 
Det går helt sikkert også an, at komme andre typer grøntsager eller kål i, hvis du har noget der skal bruges.
Suppen her kan laves af ingredienser, som du kan finde i alle større supermarkeder. Lige for tiden har de ramennudler på tilbud i Netto.


Foto: Sara B. Hansen.

Ingredienser to store portioner:

1 oksefilet bøf ca. 200 gram
2 firkanter af Ramen nudler (der er 4 i pakken)
4 forårs løg
2 gulerødder
250 g. svampemix (fx. shitake, makchampignon, kejserhat m.m.)
2 røde chilipebre
1 skalotteløg
2 håndfulde grønkål, i grove stykker 
7 dl. vand
2 cm. frisk ingefær
2 spsk. flydende kalve- eller okse fond
2½ spsk. soya
2½ spsk. Østersauce
Salt og peber
olivenolie
2 æg


Garnering: frisk chiliskiver og forårsløg i skiver.

Foto: Sara B. Hansen.

Klargør først alle grøntsagerne. Rens svampene og skær dem evt. i lidt grove stykker, hvis der er fine små shitakesvampe med, skal de blot renses og være hele.

Skær ca. 6 skiver af den ene chilipeber og gem dem til garnering. Fjern kernerne og hak resten af chilipebrene. Rens forårsløgene og skær i skiver på skrå, gem lidt til garnering.

Skræl gulerødderne og skær dem i lange strimler a la julienne. Skyl grønkålen og rib den, så de grove stilke fjernes, riv i lidt grove stykker.

Hak ingefær og skalotteløg fint. Varm lidt olie op i en gryde og svits  ingefær, chili og skalotteløg. Hæld vand og fond, samt soya og østersauce over. Lad simre 5 min.

Kog de to æg i ca. 7 min.

Steg imens bøffen, krydret med salt og peber på en hed pande ca. 2 min på hver side lidt efter tykkelse og præferencer. tag den fra og lad trække lidt inden den skæres i skiver. Den saft der kommer fra kødet hældes over i suppen.
Vend svampene på samme pande som bøffen. så de blive svitset til let gyldne.

Kom gulerod, forårsløg og grønkål samt nudler ned i suppen. Lad simre ca. 3 min. Smag suppen til med peber.

N
år suppen anrettes, så tag først  nudler op og fordel og læg også kålen lidt for sig selv. Kom de svitsede svampe ovenpå og hæld den varme suppe over.  Fordel kødet i skålene og pil æggene og halver dem og læg også dem i suppen. Garner med frisk chili og forårsløg. Server straks.

Foto: Sara B. Hansen.

Find også Saras Madunivers på FACEBOOK.

Jeg spiste suppen efter en skøn lang gåtur i skoven, hvor solen skinnede på træerne og løvet så smukt ud i sine fine gyldne efterårsfarver.

Foto: Sara B. Hansen.
Ingen kommentarer:

Send en kommentar