fredag den 5. august 2016

Ananas Pavé - Brasiliansk dessert.Foto: Sara B. Hansen.
Jeg indrømmer blankt, at når det kommer til sport så kommer jeg nok ikke til at sidde klistret til sofaen her under OL i Rio.
Jeg vil hellere ud at få nogle kilometer i løbeskoene selv - men når det kommer til maden, så indtager jeg gerne Brasilien i store sanserige mundfulde :-) 

Derfor markeres OL i dag med en Brasiliansk middag herhjemme. Desserten,  er inspireret af "Go morgen Danmark" - men jeg har halveret mængden af fløde i.f.t. deres opskrift, da jeg dels synes at mængden passede bedre sådan og samtidig foretrak desserten en tand mindre fed. Cremen består af æggesnaps, græsk yoghurt og flødesum vendt sammen.

Jeg elsker tiramisu i alle udgaver, derfor er det let at falde for denne dessert, som nærmest er en brasiliansk tiramisu - med lækker syltet ananas og ristede kokosflager.

OBS: Desserten skal mindst stå koldt 3 timer inden servering.
Hovedretten i dag bliver også Brasiliansk ; Rejer Moqueca med tomatris, den opskrift skal i også nok få snart.

Foto: Sara B. Hansen.


Ingredienser Ananas Pavé til 6 personer.

1 pakke Savoardi/ lady fngers

Marineret ananas:
1 stor moden ananas
250 g. sukker
1 kanelstang
1 limefrugt, saften.

Creme:
3 æggeblommer
75 g. sukker
1/4 piskefløde
200 g. græsk yoghurt 10%

Drys: Ristede kokosflager eller kokosmel.

Foto: Sara B. Hansen.
Skær ananaskrællen af og skær ananas i tern på ca. 1,5 cm. Kom i en gryde sammen med sukker , limesaft og kanelstang og lad det simre lystigt i 15 min. Lad herefter den syltede ananas køle.

Pisk æggeblommer og sukker til en tyk æggesnaps. Kom græsk yoghurt i og pisk ved helt lav hastighed yoghurt og æggemasse sammen så den er glat. Pisk i en anden skål (med rene piskeris) fløden stiv og vend forsigtigt sammen med yoghurtmassen.

Ved anretning kan man enten fordel portionsvis eller lave i en stor glasskål. Anretter man portionsvis i glas, som jeg valgte, er det bedst at grovknuse savoardikiksene lidt.

Herefter samles desserten således:
Først et lag savoardikiks, dernæst ananas, og så creme, lav to lag af hver, slut af med creme og inden servering drysses de ristede kokosflager over.

Foto: Sara B. Hansen.

Find også Saras madunivers på Facebook.

Foto: Sara B. Hansen.Ingen kommentarer:

Send en kommentar