søndag den 31. januar 2016

For lækker banankage med chokolade og appelsin.


Foto: Sara B. Hansen.


Denne banankage er måske nok den lækreste jeg nogensinde har lavet og jeg har ellers lavet en del! Den er luftig, lækker, blød og saftig og appelsin og banan samt mørk chokolade fungerer bare så godt sammen. Tænk på det og prøv den næste gang du har lidt overmodne bananer:-)


Ingredienser 1 stor springform
(ca. 28 cm)

3 bananer, der er meget modne
Saft og skal fra 1 øko.appelsin
150 g. blødt smør
250 g. sukker

4 æg
350 g. mel
1 tsk bagepulver
Pynt: Evt. lidt mørk chokoladepålæg skå½ tsk natron
½ tsk salt
½ tsk. Vaniljekorn (Urtekram)

50 g mørk chokolade, hakket
har 
ret i stykker og lagt på mens kagen er varm ( på den måde får man pynt uden at tilføje store mængder chokolade c. 3 skiver er nok). Jeg også drysset med lidt mandelkrokant.

Tænd ovnen på 180 grader. Mos bananerne sammen med appelsinsaften og skallen. Kom bagepapir i (eller smør)en stor springform.
Pisk smør og sukker hvidt og luftigt, og tilsæt æggene et ad gangen, mens du pisker imellem hvert æg. Si mel, bagepulver, natron og salt i dejen tilsæt vaniljekorn.
Vend til sidst bananmosen og den hakkede chokolade i dejen. Hæld dejen i formen, og bag kagen på nederste rille i ca. 45-60 min. Tjek med en kødnål, at kagen er gennembagt.


Find mig også på FACEBOOK

Foto: Sara B. Hansen.

2 kommentarer:

  1. Mandelkrokant - er det bare karamelliserede mandler, der er hakket?

    SvarSlet
    Svar
    1. Kære Aino - ja det er det :-) I det her tilfælde har jeg snydt og brugt nogen fra Svane, som de havde på tilbud i netto en dag jeg var der for nylig. Kh Sara

      Slet