onsdag den 11. november 2015

Lækker vegetarpostej - et nyt og sundt hit i madpakken?

Foto: Sara B. Hansen.
Som et led i at efterkomme de nye kostanbefalinger fra WHO har jeg et ønske om at reducere min og gerne min families forbrug af kød -  ikke mindst forarbejdet kød, da forskning tyder på stor sammenhæng mellem dette og kræftformer som. bl. a tarmkræft.
Derfor prøver jeg også at finde gode alternativer til fx. madpakken. For nogen kan gøre ondt at sige "farvel til spegepølse og leverpostejsmad" - men der findes så mange gode alternativer.
Denne vegetarpostej er rigtig skøn, server den gerne med den klassiske friske eller syltede agurk på toppen. Jeg synes faktisk at den smager bedre end den konventionelle og det tager kun et øjeblik at lave den. Ingredienserne kan du have på lager altid, så den kan nemt laves søndag aften hvis du finder en slunken pålægskasse i køleskabet når madpakkerne skal smøres:-)
Andre skønne vegetariske mader som jeg holder meget af er  f.eks med æg, tomat, kartoffel, humus, avokado, banan.

Ingredienser 1 glas:

1 dåse sorte bønner (røde kan også bruges)
½-1 fed hvidløg
1/4 løg
1 tsk. paprika
½ tsk. chiliflager
2 spsk. græsk youghurt
1½ spsk. olivenolie
1½  dl. saltede peanuts 
Peber og evt. lidt mere salt (der er jo også salt på peanuts).

Tilføj billedtekst
Dræn vandet fra bønnerne og kom det hele i en blender (alternativt bruges stavblender) og køres til en jævn men gerne lidt grov konsistens. Postejen er smørbar men stadig lidt fast, minder meget om alm. leverpostej i konsistens. Smag til med salt og peber.

Du kan vælge at krydre med andre krydderier for at variere, udelade hvidløg hvis det ikke er noget du kan lide og bruge andre nødder fx. cashew eller valnødder. Betragt det som en grundopskrift og prøv dig lidt frem.

Find mig også på FACEBOOK.

Foto: Sara B. Hansen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar