torsdag den 8. oktober 2015

Vidunderlig vegetarlasagne.

Foto: Sara B. Hansen.
Denne vegetariske lasagne smager super godt og ligger dejlig let i maven i forhold til en med kød. Om du som jeg vil bruge fuldkorns lasagneplader eller almindelige bestemmer du selv :-)
Som altid er det kun skønt hvis der er rester, for det smager så godt dagen efter også, når den har trukket og sat sig lidt. Spis med en lækker salat til -  vi fik en blandet grøn salat med æbletern og vindruer i samt krydrede ristede solsikkekerner som smager lækkert og knaser dejligt!

Foto: Sara B. Hansen.


Ingredienser 4 personer:

Tomatsauce:
2 dåser hakkede tomater
2 spk. olivenolie
1 stort løg, finthakket
1 fed hvidløg, knust
1 dl grøntsagsbouillon
2 stængler bladselleri, finthakket
1 rød frisk chilipeber 
1 spsk. oregano
1 spsk. basilikum
Salt og peber
1 tsk. sukker eller lidt honning

Fyld: 
5 store groft revne gulerødder
1 mellemstor squash revet groft

Bechamelsauce:
30 g. smør
3 spsk. mel
3/4 l. minimælk
salt og peber
Friskrevet muskatnød
evt. lidt parmesan revet i.


Desuden: 
1 pakke fuldkornslasagneplader

150 g. revet emmentaler blandet med 100 g. revet parmesanost. 

Foto: Sara B. Hansen.


Tomatsauce:

Lav tomatsaucen først så den kan stå og simre og tykne lidt. Svits grøntsagerne i olien og tilsæt krydderier, flåede tomater samt bouillon.Smag til med salt, peber og sukker el. honning. Lad simre til ønsket konsistens.

Bechamelsauce:
Smelt smørret og rør melet i. Tilsæt derefter mælken lidt efter lidt ved kraftig piskning indtil saucen er jævn. Smagt til med muskat, salt og peber og evt. lidt parmesan.

Riv squash og gulerødder og vend dem sammen i en skål. 

Find et godt ildfast fad frem og smør det lidt. Start med et tyndt lag tomatsauce, så lidt bechamel,lasagneplader ovenpå revet ost og et godt lag revet gulerod/squash og sådan gentages i flere lag. Slut af med tomatsauce, bechamel og drys med ost og evt. lidt oregano og basilikum. Bages i ovnen ved 170 grader varmluft i 50-60 min. Læg evt. staniol over efter 30 min. Lad trække 15 min inden servering.

Find mig også på FACEBOOK.
Foto: Sara B. Hansen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar