fredag den 9. oktober 2015

Snekyssede æbleroser.


Foto: Sara B. Hansen
Jamen er de ikke bare så yndige og fine ? jeg er selv ret begejstret! Jeg så en opskrift forleden på disse enormt dekorative og lækre æblemuffins og det måtte jeg da selvfølgelig prøve, men kunne ikke genfinde opskriften, så det blev som jeg tænkte det kunne fungere.
Igen har jeg brugt færdig croissantdej, det er altså bare en virkelig let genvej når det godt må være lidt nemt og hurtigt. Dog tror jeg at jeg en dag(med bedre tid) vil forsøge med min egen butterdej også.

Foto: Sara B. Hansen


Ingredienser 6 stk:

1 rulle croissantdej
3 æbler skåret i rimelig tynde skiver (gerne røde lidt faste æbler)
2 spsk. rørsukker
1 tsk. honning
3 spsk. vand
Saften fra 1 citron
3 spk. sukker
1 tsk. kanel
½ tsk. vaniljekorn

Desuden:
lidt blødt smør til at smøre dej og form med
1-2 tsk. Flormelis til at sigte over


Foto: Sara B. Hansen

Kog sukker, honning, vand, vanilje og citronsaft op i en gryde. Skær æbler med skræl fri fra kernehuset. Jeg synes det gøres lettest ved at lægge et snit tæt på midten , på hver side af kernehuset og dernæst gøre det samme "på den korte led". Så har du en firkantet blok med kernehuset som du kassere og så nogle gode reelle stykker æble som du kan skære fine tynde skiver af (ca. 1½  2 mm).
Kom æblerne op i den smeltede sukkerblanding og vend dem rundt nogle min til de begynder at blive bløde i det.

Tag dejen ud af dåsen del i 3 stykker uden at skille dem ad på den led hvor dejen er stiplet på skrå. Den perforerede samling trykkes på begge sider sammen med fingerspidserne så det bliver et samlet stykke. Gør sådan med alle stykker. Del så hver stykke midt på, på den lange led, så du får lange strimler. Smør en smule blødt smør på, drys med kanelsukker. 
Du kan også bruge butterdejsplader som du skærer i strimler.

Placer nu æbleskiver med den buede kant med skræl på så de lige rækker halvejs op over dejstrimlen og lad hver skive overlappe den der lå før, gør dette hele vejen hen langs strimlen. Gør det samme i et lag mere nedenunder den første række æbler. så du har en række der når op iover kanten på dejstrmlen og en der er under, Det nederste stykke dej, foldes nu op over æblerne, så den øverste række æbler stadig "kigger op over kanten".

Gør sådan med alle strimlerne. Smør nu en metalmuffinform med smør og  fold så hver strimmel sammen på den lange led, således at en rose formes.
Det kræver en smule forsigtighed men kan sagtens lade sig gøre. Hold den sammen og placer i muffinformen. Gør sådan med alle 6 æbleroser.

Sæt i en 200 grader varm ovn i 12-15 min til fine og gyldne.
Løft op af formen og placer på et fad. Inden servering, drysses med ganske lidt flormelis.

Find mig også på FACEBOOK.


Foto: Sara B. Hansen

4 kommentarer:

 1. De er bare SÅ fine de æbleroser!
  Super god beskrivelse af fremgangsmåden!

  Jeg fik en stor pose æbler med hjem fra arbejde idag, og nogle af dem skal bestemt gå med en glutenfri version af de flotte kager!

  Vh. Line :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Lyder skønt- vil meget gerne hør hvis du finder en god glutenfri opskrift som jeg må få :-) Kh Sara

   Slet
 2. Her kommer den: Baked Apple Roses fra foodwishes.blogspot.dk, og den kære chef John viser, hvordan man laver dem. Det er altid godt at læse kommentarerne også, da der ofte er én, der kommer med en god idé.
  Elsebeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Elsebeth :-) Jeg synes de var rimelig nemme at lave og at det fungerede rigtig godt - men jeg vil da lige se den video og se om der er nogle andre idéer som kan afprøves.
   Kh Sara

   Slet