torsdag den 9. juli 2015

Amerikanske fluffy brunchpandekager.

Foto: Sara B. Hansen.
Disse lækre pandekager var på morgenbordet da vi fejrede min yngste søns fødselsdag i går, jeg har lavet opskriften en par gange nu og synes de er rigtig gode og fluffy, Det er nok den bedste opskrift jeg har på den salgs. De skal være tykke og luftige og dejen er ret tyk- men  flyder noget ud når man bager dem, så på en stor pande er der ca. plads til 3 af gangen.
De smager skønt med frisk frugt, honning eller sirup til.

Opskrift ca. 20 stk.

300 g. hvedemel
3 spsk. sukker
1 knivspids salt
1 tsk. natron
1 tsk. bagepulver
2 æg
4 dl. kærnemælk
½ dl. fløde ( eller mælk)
80 g. smeltet smør
lidt fintrevet citronskal (ubehandlet naturligvis)
Korn fra ½-1 stang vanilje 
smør til stegning

Bland alle de tørrede ingredienser sammen i en skål og bland resten af ingredienserne i en anden skål. Vend derefter de hele sammen og piske dejen igennem Lad hvile ca 15 min.
Sæt en pande på komfuret og kom lidt smør på og steg så ca. 3 tykke  pandekager af gangen,Vend når de begynder at blive gyldne og faste. Pandekagerne skal være gennembagte, men smager bedst, når de ikke er for mørke. Hold dem lune under folie indtil servering.

Find mig også på FACEBOOK.

Foto: Sara B. Hansen.




1 kommentar:

  1. Er også så fine! Og meget anvendeligt med forskelligt tibehør

    SvarSlet