tirsdag den 23. juni 2015

Sankt Hans menu - fyldte snobrød og bålæbler :-)

Foto: Sara B. Hansen.
Hvis vejret ellers vil være lidt nådigt i aften og tillade at der tændes bål  rundt om i det danske land, så kunne dette måske være en idé til aftensmaden?

Det er sjældent (at jeg som voksen) har fået snobrød, som jeg synes smagte rigtig godt - men disse er altså så lækre og serveret med lidt grønt m.m. kan det faktisk godt være et aftensmåltid. Især hvis du går "All in" på bålmiddagen og afrunder med de skønne bålæbler, som smager virkelig, virkelig godt :-) Rigtig god Sankt Hans aften til jer derude.


Foto: Sara B. Hansen.


4 personer:

Dej:
35 g. smør
3 dl. minimælk
1 dl. koldt vand
25 g. gær
2 tsk. sukker
en lille tsk. salt
400 hvedemel
100 g. Rugmel

Desuden:

4 skiver god skinke.
8 ostestænger, skåret af cheddar, emmentaler eller bare alm. skæreost.
4 snobrødsstængerFoto: Sara B. Hansen.


Smelt smøret i halvdelen af mælken enten i en gryde eller i mikroovn. Bland med resten af mælken  samt vandet så det er lunkent. Rør gæren ud deri. Tilsæt sukker og salt og begge typer mel til dejen er fast nok til at ælte. Lad den hæve en time. Del i 4 klumper og tril dem til lange pølser. Kom skinke rundet om pinden(smør den evt. lidt med olie for at være sikker på at det slipper let) herefter vikles dejen rundt om pind med skinke og klemmes lidt sammen. Bag snobrødene over gode gløder i passende afstand- vend dem hyppigt og vær tålmodig. Tag brødet af pinden og kom ostestænger i, varmen får dem til at smelte.Server med masser af grønt. Ketchup m.m.


Foto: Sara B. Hansen.
Foto: Sara B. Hansen.


Ingredienser 1 person:

1 stort æble pr person
1 spsk. appelsinsaft/ juice
3 valnødder pr æble
1 tsk. honning pr æble
ca. 3 spsk. kanelsukker pr æble
1 spsk. smeltet smør pr æble
1 spsk. havregryn pr. æble
1 kugle god vaniljeis pr æbleFoto: Sara B. Hansen.


Tip: Du kan også bruge mandler eller rosiner i dine æbler.


Skræl æblerne og grav kernehuset ud fx. med en melonkuglejern (det er godt da det er skarpt ellers en ske eller kernehusudstikker) vend æblerne med lidt appelsinsaft. 
Hak valnødderne og bland dem ned havregryn. Smelt smørret. bland sukker og kanel til kanelsukker. Det smeltede smør pensles på æblerne, som herefter trilles i kanelsukker.
Fyld hullet med valnødder og havregryn og lidt rester af kanelsukker. Hæld lidt smeltet smør og honning ned i hullerne.Pak dem ind i grill folie eller dobbelt staniol så de lukkes i toppen. Når der kun er gløder tilbage i bålet, bages æblerne i ca. 10 min. Pakkes ud og får en kugle vaniljeis og spise så lune og gode!
Find mig også på FACEBOOK

Ingen kommentarer:

Send en kommentar