onsdag den 17. juni 2015

Melanzane parmigianna - vegetarisk aubergine lasagne.

Foto: Sara B. Hansen.
Denne ret er simpelthen en af mine favoritter og har været det siden jeg første gang smagte det for mindst 15 år siden. Retten stammer fra italien...vist nok helt præsis Sicilien. Hvis du ikke har smagt det, så gør dig selv den tjeneste, at prøve for den er virkelig god!
Der er nok til 6 personer eller til to dage, hvilket er herligt, for som med al slags lasagne smager det jo næsten endnu bedre dagen efter ;-)


Foto: Sara B. Hansen.


Ingredienser 1 stort fad.

2 spsk. olivenolie + mere til at pensle auberginer med
2 fed hvidløg
1 løg, finthakket
1 spsk. salvie
1 spsk. timian
4 dåser flåede tomater
3 spsk. balsamico eddike
1 spsk. brun farin
4 store auberginer, skåret i skiver på langs
groft salt
70 g. frisk revet parmesan
50. g rasp
50 g. pinkjekerner
2 kugler frisk mozzarella revet i mindre stykker
Salt, peber
1 potte frisk basilikum


Foto: Sara B. Hansen.


Skære auberginerne i tynde skiver på langs, ca. 1-1½ cm tykke. Drys med salt og lad dem trække en halv time.

Hak løg og hvidløg og steg dem i olivenolie sammen med krydderier til de er klare. Hæld tomaterne ved samt balsamico og sukker og lad saucen simre i ca. 30 min. til den bliver lidt tyk og lækker. Smag til med salt og peber- men ikke for meget salt, da der også er salt i osten og måske lidt endnu fra aubergineskiverne (selv om de bliver skyllet). 

Skyl salten af og dup skiverne tørre med et rent viskestykke. Herefter pensles de med olie og lægges på bageplader med bagepapir og bages ca. 10-12 min i ovnen ved 200 grader til der er bløde og lidt gyldne.

Riv parmesanosten og bland med rasp samt pinjekerner og sæt til side.  Smør et stort ildfast fad med lidt høje sider. Kom et lag tomatsauce i bunden og herefter aubergineskiver, mozzarella samt basilikumblade, så tomatsauce igen aubergine, ost og så fremdeles. Til sidst sluttes af med et lag tomatsauce. dernæst toppes med parmesanost og raps blandingen samt pinjekerner. Sæt i ovnen ved 200 grader ca. midt i ovnen og bag i 30-40 min til saucen bobler og blandingen ovenpå er gylden og sprød. Server med en blandet salat til og drysset med frisk basilikum.

Find mig også på FACEBOOK

Foto: Sara B. Hansen.

Foto: Sara B. Hansen.

2 kommentarer:

  1. Kære Sara, tusinde tak for endnu en skøøøn opskrift, smagte fantastisk!!! De bedste hilsner Anisa

    SvarSlet
    Svar
    1. Velbekomme, hvor er det dejligt at høre :-) Kh Sara

      Slet