søndag den 21. juni 2015

Chokoladekagen - som alle elsker!

Foto: Sara B. Hansen.
Denne kage er en klassiker herhjemme, den er helt utrolig nem at lave men smager altid fuldstændig perfekt - med en konsistens der er let og luftig uden at være kedelig tør og med en fyldig chokoladesmag. Folk skal altid have opskriften bagefter når de har smagt den :-)
Den har reddet os mange gange herhjemme i de der "Ups, jeg skal da forresten have kage med i morgen!" situationer :-) 
Den kan varieres på mange måde med hakkede nødder, chokolade, revet 
appelsinskal, kaffe m.m.  


Foto: Sara B. Hansen.


Ingredienser til en alm. springform på ca 27 cm:
225 g. sukker
100 g. smør
3/4 tsk. fint salt
125 g. mel
2 tsk. bagepulver.

1 tsk. vaniljekorn
50 g. Kakao (usødet)
3 æg
2 dl. Kogende vand alternativt stærk kaffe

Foto: Sara B. Hansen.
evt. revet øko appelsinskal og lidt saft

Flormelis til at drysse over inden servering.


Pisk æg og sukker tykt og skummende. Smelt margarinen. Bland alle de tørre ingredienser og sigt dem ned i melet. vend det hele sammen med lette bevægelser med en dejskraber, rør smeltet margarine i og til sidst tilsættes det kogende vand. Dejen er nu meget tynd (don´t worry) hæld den i en smurt springform eller beklæd den med bagepapir og vær forvisset om at den er helt perfekt når den kommer ud :-). Bag kagen ca. 40 min ved 190 grader. Inden servering drysses et fint lag flormelis over med en lille sigte.



Foto: Sara B. Hansen.

Husk at du også finder mig på FACEBOOK.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar