lørdag den 4. april 2015

Chokoladebudding med hasselnøddeskum & jordbær.

Foto: Sara B. Hansen.
En super nem og lækker dessert, som hurtigt kan laves hvis du skal have gæster eller måske bare er blevet lækkersulten. Jeg kan ikke huske hvorfor, men vi kom til at snakke om budding den anden dag og siden har jeg haft lyst til at lave det :-)

Foto: Sara B. Hansen.


 Opskrift til 6 personer:

1 liter sødmælk
9 spsk. rørsukker
½ tsk. vaniljekorn
7 spsk. maizena
275 god mørk chokolade, hakket groft
2 tsk. nescafé ( kan udelades men jeg synes det giver et lækkert twist)

Nøddeskum:
2 dl. fløde
50 g, hasselnødder, finthakket
½ tsk. vaniljekorn

Desuden:
Ca. 10 store jordbær, skåret i skiver.

Bland rørsukker, maizena. nescafé og vaniljekorn sammen i en gryde, hæld mælken i lidt af gangen under piskning. Kog mælken op under konstant piskning indtil den tykner.
Tag gryden af blusset og tilsæt den hakkede chokolade mens der piskes kraftigt, Fordel i portionsglas. Lad stå på køl i mindst en time og gerne to inden den skal serveres. 
Pisk fløden , så den bliver til en let skum, vend med 2/3 del af de hakkede hasselnødder samt vanilje. Resten af nødderne drysses over. Pynt med skiver af jordbær.

Find mig også på FACEBOOK.


Foto: Sara B. Hansen.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar