torsdag den 12. marts 2015

Vegetariske Quinoafrikadeller med krydderurter.



Foto: Sara B. Hansen
De her lækre og sprøde quinoafrikadeller er bare virkelig skønne og et rigtig godt bud på et vegetarisk alternativ til den almindelig danske "køddelle".
De har masser af smag og en rigtig god konsistens. Du kan bruge andre friske urter end timian og persille - alt efter hvad du bedst kan lide eller måske lige har. Klart værd at prøve. De er forresten også rigtig gode i madpakken på rugbrød.


Ingredienser 4-6 personer.

2 store løg
2 fed hvidløg
4 æg
3 spsk. hakket frisk timian
2 store håndfulde bredbladet persille, hakket fint
½-1 tsk. tørret chiliflager
2 dl. quinoa
5 dl. vand
1 dl. havregryn
Lidt revet skal fra en øko citron
2 spsk. rasp
Salt og friskkværnet peber

Hak løg og hvidløg og kom i en gryde sammen med quinoa lidt salt og  5 dl. vand. Lad det koge i ca 15 min. skru ned for varmen og lad trække 5-10 min. med låg på gryden hele tiden. Evt. overskydende vand hældes fra. Bland de øvrige ingredienser i en skål og vend til sidst med quinoa og løg blandingen. Farsen skal være nem at forme, brug evt. mere rasp eller havregryn hvis den virker for løs. Men giv den lige tid til at trække inden du kan vurdere det, Form frikadeller og steg dem gyldne i en blanding af smør og olivenolie. Server med en god salat eller hvad du har lyst til af tilbehør.

Find mig også på FACEBOOK.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar