fredag den 13. marts 2015

Stikkelsbærroulade med vaniljefløde.

Foto: Sara B. Hansen
Roulader er jo bare noget af det letteste og hurtige at lave, hvis man lige vil forsøde tilværelsen lidt og måske byde sin familie på lidt lækkert til eftermiddagskaffen og så smager det samtidig rigtig lækkert.
Denne er lavet med en god økologisk stikkelsbærmarmelade, jeg har desværre ikke lige selv sådan en busk i haven. Men det er selvfølgelig meget overskudsagtigt, hvis man selv har lavet den :-)
Forleden fik jeg en pakke af Amos nye "self raising flour"( det er man jo mange gange stødt på i amerikanske og engelske opskrifter, så dejligt at det også fås herhjemme nu). Det fungerede ret godt synes jeg og er let at have med at gøre. Jeg ved ikke rigtigt om jeg synes det fungerer bedre end hvedemel tilsat bagepulver på gammeldags maner- men dejen her hævede i hver fald flot og jævnt op.

Foto: Sara B. Hansen

Opskrift 1 Roulade:

Dej:
4 æg
1½ dl. sukker
1½ dl. Self Raising Flour (Amo) eller hvedemel + 1½ tsk. bagepulver

Fyld:
1 glas lækkert Stikkelsbær marmelade

1½ dl. Øko. piskefløde
Kornene fra 1 stang vanilje

Pynt:
1 dl. flormelis
1½-2 spsk. varmt vand
Lakridskrymmel.

Foto: Sara B. Hansen

Foto: Sara B. Hansen
Forvarm ovnen til 200 grader. Pisk æg og sukker til et tyk skummende masse og vend forsigtigt melet i med bløde bevægelser. Fordel jævnt på bagepapir ca. 30 x 40 cm. bages i 5-7 min. den må ikke blive tør men skal selvfølgelig være lysebrun og gennembagt.
Vend den bagte rouladebund over på et stykke bagepapir drysset med sukker og lad køle. Smør med stikkelsbærmarmelade og pisk fløde og vaniljekorn til en fast skum, smør denne ovenpå marmeladen. Rul forsigtigt rouladen sammen, fra langsiden, ved hjælp af bagepapiret, Stram den lidt sammen men uden at klemme fyldet ud af den :-) Lad hvile lidt på køl. Dekorer evt. med flormelis rørt med vand og drys med lakridskrymmel.

Find mig også på FACEBOOK

Foto: Sara B. Hansen
Foto: Sara B. Hansen


2 kommentarer:

 1. Ja, men ikke helt så hurtige, som jeg havde sagt. Farmor og farfar skulle komme fra København til kaffe klokken 15. Jens Peter seks år kommer ud i køkkenet og spørger mig, "Mor, hvad er klokken?" "Fem minutter i tre", svarer jeg. "Kan du så ikke lige bage en roulade, du plejer at sige, at det kun tager fem minutter!" Sådan en hindbærroulade var nemlig hans yndlingskage.
  Jeg måtte forklare den seksårige, at det mere var en talemåde, for det tog en halv time at varme min ovn op, hvorefter kagen skulle bages og sætte sig, inden den var klar til at spise - men en anden dag, hvor jeg havde bedre tid, ville jeg bage en til ham :-) Den historie husker vi begge to ...
  Min mor skar ofte en roulade i skiver og pyntede dem med flødeskum som en flødekage. En lille pige på besøg sagde, "Jeg vil gerne have et stykke broderet kage!" Det hed de for eftertiden hos min mor.
  Elsebeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var da en fantastisk sød historie Elsebeth :-) Dejlige minder, tak fordi du deler dem.
   Kh Sara

   Slet