lørdag den 21. februar 2015

Brombærroulade (glutenfri,LCHF)

Foto: Sara B. Hansen.
Inspireret af Madbandittens lækre blog, kastede jeg mig allerede fra morgenstunden over at bage denne roulade som er med lækkert brombær fyld.
Den er glutenfri og med lavt kulhydrat samt kalorieindhold - men andre ord er den sundere end den gængse. Min revnede en smule da jeg rullede den - tror det skyldes at jeg kun havde 70 g. Philadelphia og ikke 100 g. at komme i, smagen var dog SUPER og den tog sig da også godt ud alligevel synes jeg.


Foto: Sara B. Hansen


Ingredienser 1 stor roulade:

Dejen:
4 æg
100 g. Filadelphiaost (ikke light)
2 tsk. sukrin gold
1 tsk. bagepulver
1 tsk. vaniljekorn
1 tsk. kardemomme
2 tsk. loppefrøskaller
2 spsk. mandelmel(fedtreduceret fra Funktionel mad)

Fyld:
400 g. frosne brombær( gem evt. et par hele eller brug friske til pynt)
1 stang vanilje Korn + den tomme stang
2 spsk. sukrin +
1½ dl. piskefløde

Pynt: hele brombær og Sukrinmelis

Lad gerne de frosne bær tø lidt i gryden så de begynder at safte lidt, kog dem op sammen med sukrin og vaniljekorn samt stangen, til den tykner og bærene koger ud. Lad det køle.

Del æggene i to skåle så du får separeret blommer og hvider. Pisk æggeblommer sammen med de øvrige ingredienser og pisk herefter hviderne stive og vend dem deri.
Fordel på bagepair på en ovnplade(jeg plejer at lave en form af papir hvor jeg lige klipser bagepapiret sammen i hjørnerne. bag ved 180 grader i ca. 20-25 min.Lad den afkøle. Du kan sagtens lave den dagen før og opbevare den i køleskab.

Skær kanterne lige og sørg for at løsne dejen fra bagepapiret. smør ca. 1/3 af brombærfyldet på bunden. Pisk fløden stiv og vend med ca. halvdelen af det brombær syltetøj du har tilbage(resten kan du gemme og pynte med ved servering). Rul nu rouladen sammen ved hjælp af bagepapiret.
Lad den trække nogle timer eller mere inden servering. Pynt med sukrin melis og server.

Find mig også på FACEBOOK


Foto: Sara B. Hansen


Ingen kommentarer:

Send en kommentar