Foto: Sara B. Hansen. |
Foto: Sara B. Hansen. |
Ingredienser 1 tærte på 30 cm. i diameter, nok til 10 pers.:
Tærtebund:
50 g, Fuldkornshvedemel
125 g hvedemel
1 knsp. salt
1 spsk. sukker
75 g koldt smør
ca. 3 spsk. minimælk
Appelsincreme:
Fintrevet skal af 2 øko. appelsiner
saft af 2 appelsiner (1½ dl)
Korn fra 1 vaniljetang
1½ spsk. Maizena
125 g. flormelis
1 dl mælk
3 hele æg
3 æggeblommer
40 g. kold smør i tern
Marengs:
3 æggehvider
150 g. sukker
1 tsk. appelsinsaft.
Foto: Sara B. Hansen. |
Foto: Sara B. Hansen. |
Tærtebund:
bland de to typer mel med salt og sukker og smuldr smøren i melet, til det er arbejdet godt ind i melet. Tilsæt mælk og arbejd hurtigt dejen sammen. Lad hvile i 30 min. på køl. Rul ud så det passer med en tærteform på ca. 30 cm. og beklæd formen. Tryk overskydende dej af og prik huller med gaffel i bunden. Bages ca. 20 min. ved 180 grader varmluft (200 graderi alm.ovn).Tag ud og lad køle.
Appelsincreme:
Pisk alle ingredienser (undtagen smør) sammen i en gryde og varm det op under konstant omrøring. Når cremen er blevet jævn og tyk i konsistensen,piskes den kolde smør i og cremen hældes over tærtebunden og denne sættes på køl i 2-3 timer.
Marengs:
Pisk florsukker og æggehvider til en tyk sej marengsmasse (skal piskes længe), tilsæt appesinsaften og pisk den atter igennem. Kom i en sprøjtepose med stjernetylle og sprøjt toppe hele vejen rundt og ind mod midten, så den fyldes helt op. Brænd marengsen gylden med en gasbrænder eller sæt tærten i ovnen ved 200 grader varmluft ( 250 gr. i alm) indtil den er gylden (i ovn er det ca. 10 min. men hold øje!). Server helst samme dag.
Find mig også på FACEBOOK
Foto: Sara B. Hansen. |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar