søndag den 11. januar 2015

Appelsintærte med marengs.

Foto: Sara B. Hansen.
Dette er sådan set bare en appelsin variant af den klassiske citrontærte, fordi jeg fik lyst til at afprøve det og havde en del æggehvider der skulle bruges. Jeg synes det er rigtig lækkert med appelsinsmagen og det fungerer godt. I forhold til marengslåget er det min erfaring, at man får det bedste resultat, ved at lade tærte og fyld køle helt af, inden man sætter marengstoppe på. Hvis man ikke følger dette, så risikerer man at marengsen "trækker sig" ovenpå cremen.Desuden synes jeg det fungerer bedst, hvis man bruger en gasbrænder til at brænde marengstoppen gylden fremfor ovnen, men det der har størst betydning er, at lade tærtebund og fyld køle helt af inden marengslåget.


Foto: Sara B. Hansen.


Ingredienser 1 tærte på 30 cm. i diameter, nok til 10 pers.:

Tærtebund:
50 g, Fuldkornshvedemel
125 g hvedemel
1 knsp. salt
1 spsk. sukker
75 g koldt smør
ca. 3 spsk. minimælk

Appelsincreme:
Fintrevet skal af 2 øko. appelsiner
saft af 2 appelsiner (1½ dl)
Korn fra 1 vaniljetang
1½ spsk. Maizena
125 g. flormelis
1 dl mælk
3 hele æg
3 æggeblommer
40 g. kold smør i tern


Marengs:
3 æggehvider
150 g. sukker
1 tsk. appelsinsaft.

Foto: Sara B. Hansen.
Foto: Sara B. Hansen.

Tærtebund:
bland de to typer mel med salt og sukker og smuldr smøren i melet, til det er arbejdet godt ind i melet. Tilsæt mælk og arbejd hurtigt dejen sammen. Lad hvile i 30 min. på køl. Rul ud så det passer med en tærteform på ca. 30 cm. og beklæd formen. Tryk overskydende dej af og prik huller med gaffel i bunden. Bages ca. 20 min. ved 180 grader varmluft (200 graderi alm.ovn).Tag ud og lad køle.

Appelsincreme:
Pisk alle ingredienser (undtagen smør) sammen i en gryde og varm det op under konstant omrøring. Når cremen er blevet jævn og tyk i konsistensen,piskes den kolde smør i og cremen hældes over tærtebunden og denne sættes på køl i 2-3 timer.

Marengs:
Pisk florsukker og æggehvider til en tyk sej marengsmasse (skal piskes længe), tilsæt appesinsaften og pisk den atter igennem. Kom i en sprøjtepose med stjernetylle og sprøjt toppe hele vejen rundt og ind mod midten, så den fyldes helt op. Brænd marengsen gylden med en gasbrænder eller sæt tærten i ovnen ved 200 grader varmluft ( 250 gr. i alm) indtil den er gylden (i ovn er det ca. 10 min. men hold øje!). Server helst samme dag.

Find mig også på FACEBOOK

Foto: Sara B. Hansen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar