onsdag den 5. november 2014

Kanelbrød.

Foto Sara B. Hansen.
Sådan et nybagt kanelbrød smager altså bare rigtig godt, det er efter min mening ikke nødvendigt med glasur, men dejligt med lidt hakkede mandler og kanelsukker strøet over. Opskriften her giver et rimeligt stort brød. Mel er ca. angivelse da der er forskel på typer, men brug til dejen er til at arbejde med, som en god fed bolledej.

Foto Sara B. Hansen.


Ingredienser:

1 dl. mælk ( gerne sødmælk)
50 g. smør
25 g. gær
1 æg
1 tsk. kanel
1 spsk. sukker
1 tsk salt
150 g, hvid hvedemel
100 g. hvedemel

Fyld:
80 g. blødt smør
40 g. brun Farin
1½ spsk. kanel

Desuden:
1 håndfuld hakkede mandler
1 æg, sammenpisket til pensling
Kanelsukker

lun mælken og smøret i en gryde til det er smeltet, afkøl til håndvarmt og rør gæren ud i denne.tilsæt æg og sigt krydderier og mel i. Rør / ælt dejen godt igennem til en ensartet dej.Lad hæve et lunt sted i ca. 1 time. Rør ingredienser til fyldet sammen.
Rul herefter dejen ud til en firkant der i længden nogenlunde passer til den form som du vil bage brødet i, fx. 20 x 30 cm.  smør fyldet på men undgå de yderste 2½ cm af dejen hele vejen rundt. fold dernæst enderne ind og rul sammen som en roulade. Placer denne i en form med bagepapir eller smurt. Jeg brugte en silikoneform, så den skulle selvfølgelig ikke smøres.
Klip hak lidt skråt fra side til side, det giver en overflade der ser lidt " flettet" ud. Lad efterhæve et lunt sted i 30-45 min. Pensles med æg og drysses med kanelsukker og mandler og bages i ca. 20 min. ved 200 grader, midt i ovnen.

Find mig også på: FACEBOOK.

Foto Sara B. Hansen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar