fredag den 3. oktober 2014

Tarte flambée med tomatsalat.




Foto: Sara B. Hansen.
Foto: Sara B. Hansen.
Tarte Flambée som det hedder i Frankrig eller Flammkuchen som det hedder i Tyskland er en lækker pizza agtig sag, men lavet med en cremefraichedressing på bunden, revet ost bacon, løg og krydderurter. Jeg serverer med Rucola på og tomatsalat til. Lækkert og nemt. Denne er lavet med en grov bund bagt med rugmel, det kan jeg godt lide :-)
Her er nok til to tarte flambée, det laver jeg næsten altid, fordi der så også er til madpakker næste dag.


Foto: Sara B. Hansen.
Ingredienser 2 pizzaer:

300 g. bacon, tern
3 løg, skiver
4 stilke romarin, hakket
250 g. revet emmentaler

Dressing:
4 spsk. cremefraiche 9%
1 spsk. Fynsk fødeost med hvidløg og urter (Urtekram)
½ tsk muskat
Salt og peber

Pizzadej:
3½ dl. lunken vand
1½ tsk. salt
25. g. gær
2 spsk. olivenolie 
150 g. rugmel
400 g. Fuldkornsemmer- og speltmel (Urtekram)


Tomatsalat:
4 store tomater, i skiver
1 løg, skiver
1 frisk basilikum
Feta i små tern eller frisk mozzarella
Salt og peber
Olivenolie


Foto: Sara B. Hansen.


Start med at lave dejen:
Rør gæren ud i den lunkne vand og tilsæt salt og olivenolie. tilsæt herefter de to meltyper lidt af gangen og ælt dejen glat. Stil til hævning, dækket med et vådt viskestykker i ca. 60 min. Slå ned og rultil to tynde store bunde. Lægges på bagepapir på to plader.

Svits bacon tern på en tør pande og sæt dem til side når de har fået lidt farve. Skær løg i skiver og  svits dem i lidt olie på samme pande som du stegte bacon ca. 5 min. Kom hakket rosmarin ned til løgene og steg dem i yderligere 5 min. Løgene skal være blevet bløde. Sæt til side.

Bland cremefraiche med fynsk flødeost, det er nemmest hvis du rører creme fraice i osten lidt af gangen, tilsæt krydderier. Riv emmentaleren groft.


Smør bunden med cremefraiche dressing og drysser emmentaler over, herefter fordeles løg med krydderier over, bacon drysses på. Drys evt. lidt friskkværnet peber over salt er normalt ikke nødvendigt p.g.a. osten og bacon.

Foto: Sara B. Hansen.
Bag dine tarte flambée i en forvarmet ovn på 200 grader i ca. 20 min. til bunden er sprød og osten smeltet.


Tomatsalat: skær tomater i skiver, fordel løgringe og frisk basilikum over, kom feta eller mozzarella ovenpå, drys med salt og peber og stænk med lidt olivenolie.
Find mig også på FACEBOOK.

1 kommentar: